10 Code: Παρουσιάζουν το “Swiftlets” ζωντανά στην Αθήνα

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

3P LAB PRESENTS: 10 CODE “Swiftlets” LIVE ALBUM PRESENTATION
Special guests: SOLARMONKEYS

Στο six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι)
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016
Πόρτες: 21:00 – Έναρξη: 22:00 – Είσοδος: 5 ευρώ

Η διαδρομή των 10 Code ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2011. Προερχόμενοι από την αποκαλούμενη “εναλλακτική”, εγχώρια σκηνή και με ιδιαίτερα ενεργό background σε αυτήν, τα τέσσερα μέλη πραγματοποιούν μια νέα αρχή, δημιουργώντας το πρώτο τους υλικό και ξεκινώντας σύντομα να το παρουσιάζουν live. Όχι πολύ αργότερα δημιουργούν ένα μικρό, αλλά ιδιαίτερα αφοσιωμένο fan base, φίλων, τόσο δικών τους, όσο και του φρέσκου, high energy, εναλλακτικου rock ήχου τους που περιέχει στοιχεία από το μοντέρνο stadium rock των Foo Fighters και Audioslave αλλά συχνά φλερτάρει με επιρροές από το ιστορικό grunge rock κίνημα των 90’s. 

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, το “the connection ep.” κυκλοφορεί τον Μαϊο του 2013 και λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές από τον μουσικό τύπο αλλά και το ταχέως αυξανόμενο κοινό τους, που μοιάζει να εκτιμάει την διαρκή εξέλιξη ενός σχήματος που δεν επαναπαύεται, θέλει διαρκώς να αναπτύσσεται και μισεί την αδράνεια. Το single “Superman’s Cape” παίζεται στα FM και η μπάντα γίνεται featured artist στην πλατφόρμα του Jamendo (η νούμερο  #1 πλατφόρμα παγκοσμίως για ελεύθερη και νόμιμη διακίνηση μουσικής), διάκριση που της προσφέρει 300.000 plays και 55.000 downloads στο εν λόγω single, φέρνοντάς το στην επιφάνεια ως ένα αγαπημένο από το κοινό, instant hit του συγκροτήματος, που έχει αρχίσει πλέον να βρίσκει τον ήχο και τον χαρακτήρα του.

Τον Μάϊο του 2014, το single “Transmitter” (με bonus track το “Today”) κυκλοφορεί ως δείγμα του επερχόμενου full length album του σχήματος, ενώ ένα μήνα μετά οι 10 Code πραγματοποιούν ζωντανή εμφάνιση στην τελική φάση του διαγωνισμού EuroMusic 2014, στο Παρίσι, αποτελώντας έναν από τους 10 φιναλίστ που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 3267 διαγωνιζόμενους, από 40 Ευρωπαϊκές χώρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, το σχήμα παίρνει την τελική του μορφή με τους Στέφανο Σακελλαρίου και Γιώργο Παρασκευόπουλο να προσχωρούν στις τάξεις τους ως ντράμερ και μπασίστας αντίστοιχα, ενώ η δημιουργία του ντεμπούτο album τους φτάνει στην ολοκλήρωσή της, σε παραγωγή του εξαιρετικά καλής φήμης παραγωγού και μηχανικού ήχου Άλεξ Μπόλπαση (Whereswilder, The Mound, The Noise Figures, Transistor, The Road Miles κ.α.) στα Artracks Recording Studios και σε mastering του Γιάννη Χριστοδουλάτου στο Sweetspot Production Studio, αμφότερα στην Αθήνα. Η συμμετοχή τους στο Exit Festival της Σερβίας, το καλοκαίρι του 2015, στο πλευρό των Motörhead, έρχεται να επισφραγίσει μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο για αυτούς και να αποτελέσει το προοίμιο για το επόμενο βήμα του σχήματος, αυτό της πρώτης ολοκληρωμένης τους κυκλοφορίας.

Το 2016 βρίσκει το συγκρότημα με το ντεμπούτο full length album του “Swiftlets” στις αποσκευές του. Ένα album που περιλαμβάνει εννιά τραγούδια, με το χαρακτηριστικό πλέον alternative meets grunge meets heavy rock ύφος των 10 Code και που κυκλοφορεί με τη μορφή δωρεάν streaming, στις 10 Φεβρουαρίου του 2016 (ακούστε το εδώ: https://youtu.be/NyydBHmvoVY).

Επιθυμώντας πάντα να μοιράζονται τη μουσική τους με τον κόσμο, με τον όσο δυνατόν πιο ανιδιοτελή τρόπο, αλλά ταυτόχρονα λατρεύοντας την και στη φυσική μορφή της, οι 10 Code θα κυκλοφορήσουν το “Swiftlets” σε CD, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία θα μας το παρουσιάσουν και ζωντανά από τη σκηνή του six d.o.g.s.

***

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Solarmonkeys, ένα σημαντικό εγχώριο σχήμα, που επίσης ανήκει στον alternative / grunge χώρο και που έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά του, από την κυκλοφορία του ποιοτικότατου ντεμπούτο του “Payblack” και μετά. Με τις γκρουβάτες, heavy συνθέσεις τους, που πότε περιέχουν σαφείς αναφορές στους αγαπημένους τους Soundgarden και Pearl Jam και πότε φλερτάρουν με το κλασικό rock, οι Solarmonkeys θα ταρακουνήσουν από νωρίς τη σκηνή του six d.o.g.s, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη σημαντική αυτή περίσταση.

***

LINKS:
• 10 Code:  www.10code.com | www.facebook.com/10Code

• Solarmonkeys: www.solarmonkeys.gr | www.facebook.com/solarmonkeys
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
• six d.o.g.s: www.sixdogs.gr | www.facebook.com/six-dogs-146230588595 

289