WORLD BE FREE: “The Anti-Circle”

Μπορεί το “The Anti-Circle” να είναι η πρώτη δουλειά των World Be Free αλλά μόνο πρωτάρηδες δεν τους λες.

Για την ακρίβεια ο όρος supergroup εδώ είναι απόλυτα ακριβής, αφού τα μέλη της μπάντας έχουν προϋπηρεσία (και σε πολλές περιπτώσεις παίζουν ακόμα) σε ονόματα όπως Terror, Strife, Judge, Rival Schools, Envy, Glassjaw και Gorilla Biscuits.

Το ότι είναι supergroup βέβαια δεν εγγυάται και ποιότητα , αλλά ευτυχώς για εμάς η παρέα αυτή, αντί να πάρει τον εύκολο δρόμο της αρπαχτής και να βγάλει ένα σύγχρονο hardcore δίσκο που θα πούλαγε ότι και να ήτανε, αποφάσισε να θυμηθεί τις ρίζες της. Το “The Anti-Circle” είναι 14 τραγούδια παλιομοδίτικου hardcore/punk κατευθείαν από το χρονοντούλαπο των 80s, βουτηγμένο στον ιδρώτα των Negative Approach και Minor Threat, των πρώιμων Agnostic Front και Sick of it All, την θετική ενέργεια των Youth of Today και σε σημεία μέχρι και την μελωδία των Dag Nasty.

Είναι αντάξιο των τότε κυκλοφοριών; Αυτό δύσκολα θα το μάθουμε γιατί μεσολαβεί και μια συναισθηματική ομίχλη και κάθε σύγκριση θα ήταν άδικη. Αυτό που μετράει είναι πως οι World Be Free στάζουν υγεία, κάβλα και PMA και πως όπως και οι OFF! κρατάνε ζωντανή μια νοοτροπία και μια αίσθηση που είναι απαραίτητη για την συνέχεια της hardcore ιδέας και τις τελευταίες δεκαετίες σπανίζει στο mainstream του είδους. Μπορεί λοιπόν τα πρόσωπα να αλλάζουν, αλλά the flame still burns που έλεγε και ο Ray.

558

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.