DELAIN: “Lunar Prelude” EP

Συμπληρώνονται δυο χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου τους album “The Human Contradiction” και οι Delain της Αστέρως Charlotte Wessels (φωνάρα, κουκλάρα και όλα τα “-άρα” που σου έρχονται στο νου – κυρίως τα πρόστυχα παλιοQφάλα), ένα από τα καλύτερα σχήματα στο χώρο του femaled gothic metal, επανέρχονται στην ασφάλεια του studio, έχοντας αλωνίσει συναυλιακώς την υφήλιο όλον αυτόν τον καιρό, βγάζοντας σε κυκλοφορία ένα ακόμη EP.

To σετάκι αποτελείται από δυο νέα κομμάτια, τα “Suckerpunch” (του οποίου μια ορχηστρική instrumental version συμπεριλαμβάνεται επίσης στο EP) και “Turn the Lights Out”, στο σύνηθες συμφωνικό ύφος των Delain, ηχητικώς στη heavy κατεύθυνση που είχε και το τελευταίο album αλλά εμπλουτισμένα με επαυξημένα συμφωνικά μέρη, γεγονός που δεν μπορεί να θεωρηθεί παρέκκλιση σε σχέση με το είδος που υπηρετούν, πιασάρικα hitάκια που διατρανώνουν για άλλη μια φορά τον πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο της Charlotte. To EP συμπληρώνει μια εξαιρετική νέα έκδοση του “Don’t Let Go” (από την τελευταία δουλειά τους) καθώς και τέσσερα live κομμάτια που απηχούν την απόδοση των Delain στο σανίδι, σε κεφάτες και αρκετά βαρύτερες εκτελέσεις.

Αχρείαστη αγοραστικά κίνηση, αλλά αν αποφασίσεις να το αποκτήσεις, το “Lunar Prelude” αξίζει τα λεφτά του. Οι Delain είναι από τα πιο σοβαρά συγκροτήματα στον πολύπαθο αυτό χώρο, έχουν έναν ιδιαίτερο αυθεντικό τρόπο σύνθεσης στις μελωδίες τους και συνεχίζουν να είναι βασική αντιπροσωπευτική μονάδα σ’ αυτό το ύφος. Εις αναμονήν της επόμενης πλήρους δουλειάς τους, ένα καλό ορεκτικό. Οι προσκείμενοι στους ρομαντικούς κύκλους, προσέλθετε αφόβως.

522

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.