SNAKE TONGUE: “Raptor’s Breath”

Πρώτο άλμπουμ για τους Σουηδούς Snake Tongue οι οποίοι παίζουν σύγχρονο μεταλλικό hardcore (όχι metalcore, προσοχή) που κλείνει όχι και τόσο διακριτικά το μάτι στην σχολή των Converge, Code Orange και λοιπά.

Συνθετικά και εκτελεστικά πολύ καλή δουλειά ομολογουμένως, σκληρή και επιθετική αλλά παράλληλα αναπάντεχα μελωδική σε σημεία, πράμα σπάνιο στην σκηνή τους που σήμερα έχει κατακλυστεί από πιο ακραίες μαυρομεταλλικές επιρροές οι οποίες δεν πολυεμφανίζονται στο “Raptor’s Breath”, ευτυχώς δηλαδή γιατί όσο και να γουστάρουμε μαυρισμένο hardcore κάπου καταντάει κουραστική η φάση.  

Εννοείται υπάρχουν και τα πιο τεχνικά σημεία αλλά ο δίσκος δεν περνάει ποτέ τα όρια του δυσνόητου και “στριφνού” αφού τα μικρά σε διάρκεια κομμάτια καταλήγουν συνήθως σε πιο απλοϊκές μεταλλικές hardcore φόρμες.

Τρελά πρωτότυποι δεν είναι, αλλά είναι αρκετά αξιόλογοι σε αυτό που κάνουν, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως είναι το πρώτο τους άλμπουμ, οπότε προτείνεται ανεπιφύλακτα σε οπαδούς του σύγχρονού hardcore/metal που αρκούνται και σε παλιές, δοκιμασμένες συνταγές. 

435

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.