THE RUTS: “Babylon Burning”

Μια ακόμη συγκεντρωτική κυκλοφορία της Westworld για ένα συγκρότημα χαμένο στα βάθη του χρόνου κι άδοξα τερματισμένο πριν την ώρα του.

Οι Ruts ή Ruts D.C., όπως μετονομάστηκαν μετά το θάνατο του ιδρυτικού μέλους Malcolm Owen το 1980. Γεννημένοι κυριολεκτικά μέσα στην έκρηξη του Βρετανικού punk, το 1977,  η μπάντα είχε ήχο συγγενή προς αυτόν των Clash, Buzzcocks και Damned, με κάμποσες αναφορές στο ερχόμενο εκ Καραϊβικής dub, γεγονός που δικαιολογεί τη συνεργασία τους με φυσιογνωμίες όπως ο Mad Professor. Προφανώς μια τέτοια μπάντα, πέραν των άλλων, έχαιρε και της προώθησης του θρυλικού ραδιοφωνικού παραγωγού του BBC, John Peel. Δυστυχώς η τριβή με τις ουσίες, οι προστριβές εντός της μπάντας και τελικά ο θάνατος του Owen τερμάτισαν την πορεία της μόλις το 1983.

Η παρούσα συλλογή τραγουδιών, ουσιαστικά, είναι μια σύμπτυξη της συλλογής τραγουδιών που κυκλοφόρησε το 2000 και του live album “Live & Loud”, που κυκλοφόρησε το 1987. Προφανώς στην εν λόγω συλλογή τους το νούμερο ένα hit τους, “Babylon Burning”, περιέχεται σε live και σε studio εκδοχή, ενώ υπάρχει κι ένας εμβόλιμος πρόλογος του εκλιπόντα Peel. Στο live η μπάντα τα σπάει κυριολεκτικά τραγουδώντας με τις άκρως αγγλικές προφορές τους στα διαλείμματα γηπεδικά τραγουδάκια της pub, διασκευάζουν τελείως έκρυθμα το “Blue Suede Shoes” του Βασιλιά κι άλλα τέτοια.

Γενικά το όλο πράμα  είναι διασκεδαστικό και καθαρά εγκυκλοπαιδικό και τίποτα περαιτέρω.

447