DIVINER

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που βγήκε στη δημοσιότητα το “Fallen Empires”, debut των Αθηναίων Diviner, μιας dream team μουσικών που εδώ και χρόνια είναι ενεργοί σε πολλά και διάφορα σχήματα, προσφέροντας κι αυτοί το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται ελληνική metal σκηνή. Το album δικαίως προκάλεσε μια θύελλα εγκωμιαστικών σχολίων από το σύνολο του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, όντας ένα πάρα πολύ καλό album στον heavy / power χώρο. Χωρίς να έχει καταλαγιάσει ακόμη η “ορμή” της κυκλοφορίας και στα πλαίσια της προώθησής του, οι Diviner θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους Αθηναϊκή εμφάνιση στο Κύτταρο Club στις 21 Φεβρουαρίου (με support τους Sorrowful Angels και τους Erase) και το Rockway.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Μαρούλη, κιθαρίστα των Diviner, όπως και των 4Bitten και σας μεταφέρει την κουβέντα για όλα αυτά τα ωραία metal σκηνικά που συμβαίνουν…

Καλησπέρα Γιώργο. Κι ας ξεκινήσουμε με σένα. Δώσε μου κάποιες πληροφορίες για το μουσικό σου background. Έχεις παίξει και σε άλλες μπάντες;
Καλησπέρα σε όλους! Η πρώτη μπάντα στην οποία συμμετείχα ονομαζόταν Black Voyage. Την είχαμε φτιάξει με έναν φίλο πίσω στο 1996, πιτσιρικάδες τότε και παίζαμε heavy metal. Είχαμε κάνει αρκετά live και είχαμε κυκλοφορήσει και κάποια demos τότε. Στην συνέχεια συμμετείχα σε διάφορες cover bands και το 2002 σχηματίσαμε τους 4Bitten. Για ένα διάστημα ήμουν και ο δεύτερος κιθαρίστας στους Fragile Vastness του φίλου μου Alex Flouros. To 2011 σχηματίστηκαν οι Diviner.

Από πότε ασχολείσαι με τη μουσική; Έχεις κάνει σπουδές;
Στα 13 μου χρόνια ξεκίνησα να παίζω ηλεκτρική κιθάρα. Είχα κι έχω αξεπέραστο πάθος για το όργανο αυτό. Έχω κάνει διάφορα μαθήματα με πολύ καλούς κιθαρίστες, μα το μεγαλύτερο σχολείο για εμένα ήταν και είναι, να παίζω μαζί με άλλους μουσικούς τη μουσική που γουστάρουμε. Παίζοντας παρέα με άλλους και κάνοντας συνεχώς live όπου μπορείς σε κάνει καλύτερο, μαθαίνεις πράγματα και εξελίσσεσαι. Το άλλο σημαντικό που με βοήθησε πάρα πολύ ήταν και είναι να παίζω τη μουσική των συγκροτημάτων και κιθαριστών που γούσταρα.

Ποιες είναι οι προσωπικές σου επιρροές; Ποιό είναι το στιλ που προτιμάς και κατά πόσο σε καλύπτει η συμμετοχή σου στους Diviner;
Μπάντες όπως οι Metallica, Iron Maiden, Motorhead, Black Sabbath, Thin Lizzy, Rainbow και πολλές άλλες των 70’s και 80’s διαμόρφωσαν τον μουσικό μου χαρακτήρα. Στην συνέχεια με την άφιξη των 90’s, εννοείται ότι δεν με άφησαν αδιάφορο μπάντες όπως οι Alice In Chains, Faith No More, Pantera, Rage Against The Machine, Soundgarden. Η αλήθεια είναι πως πάντα πίστευα ότι οι μπάντες αυτές, έχουν βαθιά τις ρίζες τους στα 70’s και για μένα ήταν ο συνδετικός κρίκος και η εξέλιξη του ήχου που αναζητούσε το αυτί μου εκείνη την περιόδο, καθώς ήμουν και σε μικρή ηλικία. Μέχρι και σήμερα ανακαλύπτω τα διαμάντια εκείνης της περιόδου και φυσικά  παρακολουθώ όλη την heavy σκηνή και τις μπάντες που ξεκινάνε τώρα. Όλος ο ήχος του rock, heavy rock, metal είναι αυτό που προτιμώ να ακουώ και να παίζω. Η συμμετοχή μου στους Diviner εξαρχής ήταν για μένα πρόκληση, γιατί ηχητικά η μουσική μας ήταν κάτι που δεν είχα ξανακάνει και το να παίζεις παρέα με τόσο καλούς μουσικούς, μόνο καλά πράγματα έχεις να κερδίσεις.

Πότε και πώς μπήκες στη μπάντα;
Στους Diviner μπήκα ύστερα από την πρόταση του Γιάννη Παπανικολάου να αναλάβω τα κιθαριστικά καθήκοντα γύρω στο 2011. Αφού ακουσα το υλικό που είχαν συγκεντρώσει ο Γιάννης με τον Θύμιο Κρίκο, μου άρεσε πολύ και ξεκινήσαμε να προβάρουμε το υλικό για να δούμε πως ρολάρει το όλο ζήτημα. Οι πρόβες μας απέδειξαν ότι υπάρχει εξαιρετική χημεία, τα τραγούδια ήταν καταπληκτικά και έτσι αποφασίσαμε να τα ηχογραφήσουμε και να αποτελέσουν το πρώτο μας album.

Πες μου δυο λόγια για τους συνεργάτες σου.
Οι Diviner αποτελούνται από τους Γιάννη Παπανικολάου στα φωνητικά (ex-Innerwish, ex- Battleroar, Rock ‘n’ Roll Children) , τον Θύμιο Κρίκο (κθάρες – Innerwish), τον Ηρακλή Μπουζιώτη (επίσης στους SixForNine) και τον Φραγκίσκο Σαμοΐλη (drums – Innerwish). Είναι όλοι καταπληκτικοί μουσικοί, έχουμε εξαιρετική χημεία μεταξύ μας και γουστάρουμε πάρα πολύ που παίζουμε την μουσική μας.

Ας περάσουμε τώρα στα του album. Ποιές ήταν κατά την άποψή σου οι κυριότερες δυσκολίες που συναντήσατε μέχρι να ολοκληρώσετε το “Fallen Empires”;
Δεν μπορώ να πω ότι συναντήσαμε ιδιαίτερες δυσκολίες για την ολοκλήρωση του “Fallen Empires”. Όπως σου είπα και πιο πάνω, αφού ακούσαμε όλοι μαζί το υλικό το οποίο ήταν συνθέσεις του Γιάννη και του Θύμιου, μπήκαμε στο studio για πρόβες για να δούμε πως δένουν τα κομμάτια μεταξύ τους και πώς λειτουργούμε σαν ομάδα. Όλα πήγαν καταπληκτικά και μπήκαμε στo Devasoundz Studio του Fotis Bernando για να γράψουμε το album. Δεν σου κρύβω ότι ο Fotis μας βοήθησε πάρα πολύ σε διάφορα μέρη της παραγωγής και ιδιαίτερα στον τομέα των drums. Όλα κύλησαν ομαλά, νομίζω ότι περάσαμε πολύ καλά ηχογραφώντας τον δίσκο και όσο αφορά εμένα προσωπικά είχα μπροστά μου μια πρόκληση ηχογραφώντας αυτά τα τραγούδια και ειλικρινά αποκόμισα πάρα πολλά σαν μουσικός από την όλη διαδικασία.

Είσαι ικανοποιημένος από την παραγωγή του δίσκου; Αν μπορούσες τώρα, θα άλλαζες κάποια πράγματα κι αν ναι, ποιά θα ήταν αυτά;
Είμαι και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Ο Θύμιος, ο Γιάννης και ο Φώτης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την παραγωγή, δούλεψαν πολύ σκληρά και νομίζω το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Σουηδού Peter In De Betou με το καταπληκτικό mastering που έκανε στο album. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ακούμε πολύ καλές κριτικές για τον ήχο του δίσκου, από περιοδικά και τον κόσμο που μας τίμησε να το αποκτήσει.

Αν και σας χαρακτήρισα στο review ως μια power αμφότερων προσανατολισμών μπάντα, δηλαδή ισόνομα Euro και US power, εσύ πως θα σας περιέγραφες σε κάποιον που δεν έχει επαφή με τη μουσική σας;
Η μουσική μας είναι metal. Μetal επηρεασμένο από τις μπάντες που ακούμε τη μουσική τους όπως Metallica, Iced Earth, Iron Maiden, Judas Priest, Testament και πολλές άλλες. Μέσα από το προσωπικό μας φίλτρο έχουμε καταφέρει να συγχωνεύσουμε όλες αυτές τις επιρροές και με μια μοντέρνα παραγωγή να κάνουμε την δική μας πρόταση.

Τι αντίκτυπο νοιώσατε από την κυκλοφορία και το feedback που δεχτήκατε από τον heavy metal κόσμο; H αντίληψή μου λέει ότι λάβατε πολύ θετικά μηνύματα από το σύνολο του τύπου. Η δική σου αίσθηση, τι λέει;
Όντως και ευχαριστούμε πολύ το σύνολο του μουσικού τύπου και του κόσμου, το “Fallen Empires”, ενώ έχει κυκλοφορήσει μόνο εδώ και δυο μήνες, δείχνει να αρέσει  πολύ. Νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνέχεια και πιστεύουμε να μπορέσουμε να κάνουμε όσο περισσότερα live γίνεται για την προώθησή του.

Ποιος είναι ο κύριος συνθέτης; Δουλεύετε από κοινού τις ιδέες σας ή φέρνει ο καθένας ατομικά αυτόνομα τραγούδια και τα επεξεργάζεστε;
Στο συγκεκριμένο album οι κύριοι συνθέτες είναι ο Γιάννης και ο Θύμιος. Οι υπόλοιποι απλά φέραμε και δουλέψαμε τις ιδέες μας πάνω στα τραγούδια όπως π.χ. τα solo μου , μπασογραμμές, drums κτλ. Δουλέψαμε βέβαια συνολικά ώστε τα τραγούδια να πάρουν την τελική τους μορφή, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι και την δική του πινελιά στο εκάστοτε κομμάτι. Αυτό βέβαια είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα αλλάξει όταν με το καλό γράψουμε το καινούργιο μας υλικό πάνω στο οποίο θέλουμε να δουλέψουμε συλλογικά.

Οι στίχοι σας με τι έχουν να κάνουν; Ποιός τους γράφει;
Τους στίχους τους έγραψε αποκλειστικά ο Γιάννης. Κάθε κομμάτι εξιστορεί μια διαφορετική  ιστορία που έχει να κάνει με διάφορα ζητήματα της ύπαρξης του ανθρώπου, ζητήματα και προβλήματα που μπορεί να μας απασχολούν στο σήμερα ή και στο χτες. Νομίζω ότι κάθε ακροατής θα μπορέσει να βρει μια ιστορία από τα 10 τραγούδια μας που θα νιώσει οικεία και θα του κάνει κλικ.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια “άνοιξη” θα ‘λεγα του heavy / power metal. Θα μπορέσει αυτή η μουσική να επιβιώσει στο χρόνο;
Το συγκεκριμένο ιδίωμα έχει αποδείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και αυτό το οφείλει στην αγάπη του κόσμου για το συγκεκριμένο είδος. Το θετικό είναι ότι εκτός απο τις μεγάλες μπάντες που εκπροσωπούν το είδος αυτό, αναπηδούν στο προσκήνιο και καινούργιες με μοντέρνα άποψη που πιστεύω θα απασχολήσουν τον κόσμο στο άμεσο μέλλον.

Το “Fallen Empires” κυκλοφόρησε μέσω της Ulterium Records, ενός όχι και τόσο φημισμένου label. Είστε ικανοποιημένοι από τη συνεργασία σας; Σας φέρονται ανάλογα με τις εύφημες μνείες που λαμβάνετε;
Η σχέση μας με την Ulterium Records είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Από την αρχή της συνεργασίας μας, μας έχει αποδείξει ότι πιστεύει σε εμάς και το υλικό μας και μέχρι στιγμής έχει κάνει τα πάντα για την προώθησή του. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και ελπίζουμε να έχουμε και ανάλογη συνέχεια, άλλωστε είναι μια εταιρεία που δουλεύει σκληρά για το roster της.

Τι γνώμη έχεις για την ελληνική metal πραγματικότητα; Υπάρχουν κάποιες μπάντες που θα ξεχώριζες; 
Η ελληνική metal σκηνή έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.  Εκτός από τις μπάντες που μας κάνουν υπερήφανους τόσα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, πλέον καθημερινά βλέπω ανερχόμενες μπάντες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές του εξωτερικού. Μπάντες τις οποίες εκτιμώ ιδιαίτερα και παρακολουθώ την πορεία τους είναι οι Potergeist, Innerwish, Planet of Zeus, SixForNine, Behind The Smokescreen και πολλές άλλες που δουλεύουν πολύ σκληρά για την μουσική τους.

Πόσο ρόλο παίζει η καθημερινότητά στη δημιουργικότητά σας; Εννοώ πως υποθέτω δε ζείτε από τη μουσική σας…
Όχι δεν ζούμε από την μουσική μας αλλά θα κάνουμε τα πάντα για αυτό…. (γέλια). Κοίταξε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, προσπαθούμε ό,τι άλλο κάνουμε να καταλήγει να μπορούμε να πάρουμε τα όργανα μας και να παίξουμε την μουσική που γουστάρουμε, οπότε η καθημερινότητα μας περιστρέφεται γύρω από αυτό. Νομίζω ότι και οι πέντε μας είμαστε έτοιμοι για όλα και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε οτιδήποτε μας ζητηθεί όσων αφορά τη μπάντα.

Στο εξωτερικό; Πως τα βλέπεις τα μουσικά πράγματα; Τι αντιλαμβάνεσαι;
Όλη αυτή η κρίση που περνάει η μουσική βιομηχανία, σύμφωνα και με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες του κόσμου, τα τελευταία χρόνια είναι αισθητή σε πολλούς τομείς της. Οι μικρότερες μπάντες αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα με το να βγάλουν την μουσική τους προς τα έξω και οι μεγαλύτερες, μην έχοντας τις πωλήσεις που είχαν κάποτε, αναγκάζονται να είναι συνεχώς σε περιοδείες. Βέβαια από ό,τι έχει πέσει στην αντίληψη μου, παρά τα οικονομικά θέματα που έχουμε, ο κόσμος δείχνει την αγάπη του στο metal πηγαίνοντας στα lives των συγκροτημάτων, σε μεγάλα φεστιβάλ κτλ. Νομίζω ότι έχουμε έρθει σε ένα σημείο που πολλά μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο κι αυτό που πρέπει να κάνει ο κόσμος κατά την γνώμη μου είναι να υποστηρίζει όσο μπορεί και τις ανερχόμενες μπάντες γιατί αυτές θα είναι, όσες βέβαια το αξίζουν, το μέλλον.

Διανύουμε μουσικά την εποχή του downloading. Πόσο κακό κάνει τελικά η free πρόσβαση στα πάντα; Σκοτώνει τη μουσική ή τελικά αποβαίνει θετικό αυτό το φαινόμενο;
Κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές. Η free πρόσβαση που έχει ο καθένας μας στη μουσική, έχει να κάνει και με το πως το χειρίζεται ο καθένας από εμάς. Ναι, έχουν πέσει οι πωλήσεις των albums, ναι τα συγκροτήματα χάνουν χρήματα από την όλη διαδικασία, αλλά ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να πηγαίνει στα live. Επίσης όλες οι μπάντες πλέον προσφέρουν πάρα πολύ ελκυστικές κυκλοφορίες για να κάνουν τον οπαδό να αγοράσει και όχι να κατεβάσει το προϊόν τους και αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Επίσης παρατηρούμε ξανά την άνθιση στο βινύλιο, όλα αυτά δεν νομίζω ότι σκοτώνουν τη μουσική. Απλά πρέπει να τα διαχειριζόμαστε όλα στον σωστό βαθμό.

Πόσο δύσκολο πιστεύεις ότι είναι για μια νέα μπάντα να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και δημοτικότητα; Πιστεύεις ότι θα επανέλθουν οι δόξες του παρελθόντος;
Σήμερα, που τα πράγματα στην μουσική βιομηχανία έχουν περιπλεχθεί λίγο με όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε, τα συγκροτήματα καλούνται να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά για να τα καταφέρουν. Και τι σημαίνει να τα καταφέρουν; Να μπορέσουν να παίξουν και να διαδώσουν τη μουσική τους όσο πιο μακριά γίνεται. Αυτό θέλει πολύ δουλειά και προσήλωση στους στόχους της κάθε μπάντας. Μια μπάντα πρέπει να γράφει πολύ καλή μουσική, να την προωθεί με τον οποιοδήποτε καλύτερο δυνατό τρόπο γι’ αυτήν και να αποκτάει συνεχώς καινούργιους φίλους. Και αυτό γίνεται και χτίζεται στο δρόμο, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα για lives. Καμία δισκογραφική εταιρεία πλέον δεν θα επενδύσει σε σένα αν δεν παίζεις τα τραγούδια σου σαν να μην υπάρχει αύριο. Η σκληρή δουλειά, η προσήλωση και οι θυσίες θα σου δώσουν μακροπρόθεσμα αναγνωρισιμότητα και δημοτικότητα. Τίποτα άλλο. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν συγκροτήματα που θα μας απασχολήσουν πάρα πολύ στο μέλλον και ιδιαίτερα με τη δύση των μεγάλων group.

Στις 21 Φεβρουαρίου θα εμφανιστείτε στο Κύτταρο μαζί με άλλες δυο πολύ ελπιδοφόρες μπάντες. Τους  Sorrowful Angels και τους Erase. Τι να περιμένουμε στη σκηνή του Κυττάρου;
Στις 21 Φεβρουαρίου θα σας παρουσιάσουμε όλο το “Fallen Empires”. Είναι το δεύτερο live μας σαν μπάντα και το πρώτο επί αθηναϊκού εδάφους και ανυπομονούμε πολύ γι’ αυτό. Είμαστε πανέτοιμοι, με πολύ μεγάλη διάθεση και ελπίζουμε ο κόσμος να μας τιμήσει  με την παρουσία του. Θα είναι μια βραδιά γεμάτη heavy metal και μας πλαισιώνουν οι φίλοι μας και εξαιρετικοί Erase και Sorrowful Angels. Νομίζω ότι οι οπαδοί του παραδοσιακού και μοντέρνου metal δεν πρέπει να χάσουν αυτό το live.

Τι περιλαμβάνει το κοντινό μέλλον των Diviner; Κάποια άμεσα σχέδια που θα μπορούσατε να ανακοινώσετε; Συνεχίζετε να δουλεύετε με νέο υλικό ή προς το παρόν απολαμβάνετε τις δάφνες σας;
Στις 21 Φεβρουαρίου έχουμε την παρουσίαση του δίσκου μας μπροστά στο αθηναϊκό κοινό και έπεται συνέχεια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες θα ανακοινωθούν άμεσα. Έχουμε στα πλάνα μας κάποιες εμφανίσεις στο εξωτερικό και νομίζω ότι όταν θα έρθει ο καιρός θα υπάρχει αρκετό καινούργιο υλικό για αν δουλέψουμε. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα.

Μια που σε έχω εδώ, θα ήταν κρίμα να μην σε ρωτήσω και μερικά πραγματάκια για την άλλη μπάντα που συμμετέχεις, τους 4Βitten. Τι επικρατεί στις τάξεις σας;
Αυτή τη στιγμή με τους 4Bitten είμαστε σχεδόν ένα χρόνο από την κυκλοφορία του τρίτου μας album. Ετοιμάζουμε τη φθινοπωρινή μας περιοδεία σε Ευρώπη και Αγγλία και την συμμετοχή μας σε κάποια καλοκαιρινά festivals. Δουλεύουμε σε καινούργιο υλικό και γενικά περνάμε πολύ καλά. Θέλουμε να περιοδεύσουμε για το “Rewind & Erase” όσο μπορούμε σε Ελλάδα και εξωτερικό και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό.

Πως πήγε αυτό; Πως το βλέπεις εσύ ως δημιουργός μετά από τόσο καιρό;
Το “Rewind & Erase” πήρε πάρα πολύ καλές κριτικές από το σύνολο του μουσικού τύπου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το feedback του κόσμου στα μέχρι τώρα live της μπάντας είναι εξαιρετικό και γενικά και εμείς και η εταιρεία μας είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Ακούγοντας το album μέσα σε αυτό το διάστημα είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για το τελικό αποτέλεσμα και νομίζω ότι αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη δουλειά μας μέχρι στιγμής, από πολλές πλευρές.

Ο κύκλος του δίσκου έκλεισε; Δουλεύετε για κάποια επερχόμενη κυκλοφορία; Κάποια πλάνα που μας επιφυλάσσετε;
Ήδη δουλεύουμε σε καινούργιες ιδέες που μάλλον, αν όλα πάνε καλά, θα αποτελέσουν τον διάδοχο του “Rewind & Erase”. Είναι όμως ακόμη λίγο νωρίς για κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε για τα επερχόμενα live μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε. Σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποια από αυτά.

Υπάρχουν κάποια ατομικά project σου; Έχεις στα σκαριά και άλλες συνεργασίες εκτός των Diviner και των 4Bitten;
Όχι, αυτή τη στιγμή ο χρόνος μου δεν μου επιτρέπει να έχω κάτι άλλο. Ήδη αυτές οι υποχρεώσεις μου με τους Diviner και 4Bitten είναι αρκετά αυξημένες και θέλω να είμαι προσηλωμένος σε αυτές.

Τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην playlist σου;
Black Stone Cheery, Shinedown, Slash, Alter Bridge, Motorhead, Symphony X , Spiritual Beggars, Mastodon μερικές από τις μπάντες που ακούω τις δουλειές τους αυτόν τον καιρό.

Αυτά είχα να ρωτήσω Γιώργο, ευχαριστώ για το χρόνο σου. Η τελευταία κουβέντα προς τους αναγνώστες του Rockway.gr, δική σου.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη. Εύχομαι να είμαστε όλοι δυνατοί για να συνεχίσουμε να ακούμε την μουσική μας κι ελπίζω οι Έλληνες ακροατές να στηρίζουν όσο μπορούν τις ελληνικές μπάντες που τόσο το αξίζουν.

229

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.