MAMMOTH MAMMOTH: “Mammoth Bloody Mammoth” EP

Οι αγαπημένοι μου dirty rockers Mammoth Mammoth από την Αυστραλία επιστρέφουν λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “Volume IV: Hammered Again” (review), με ένα ΕΡ που περιέχει τρία ολοκαίνουργια κομμάτια και μια διασκευή.

To εναρκτήριο “Taste your Blood” είναι στο γνώριμο Motorhead/Fu Manchu στιλ τους που σφύζει από αλητεία, sex, drugs and rock ‘n’ roll. Όμορφο riff από ένα δεμένο σχήμα γενικότερα, με μια φωνή κακιά και γρεζάτη, που ίσως ποτέ να μη γίνει top σε κάποιο chart, αλλά θα είναι ένα καλό αισθητικό συμπλήρωμα για τους Supersuckers και τους Nashville Pussy, σε πιο desert ήχο.

Και το “Drugs” δεν αλλάζει κάτι στα προαναφερθέντα στοιχεία, ενώ η εκτέλεση του “Kick out the jams” των MC5 (είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολυδιασκευασμένα τραγούδια), αν και έρχεται στα μέτρα τους δεν θα αλλάξει κάτι στο μυαλό σας.

Το διαφορετικό θα έρθει με το τέταρτο και τελευταίο “Dead Sea”. Οι ρυθμοί πέφτουν, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο μανστερμαγκνετική, με ένα ψυχεδελικό/διαστημικό υπόβαθρο και δίνει μια μυρωδιά, στην οποία δεν μας έχουν συνηθίσει οι Αυστραλοί.

Θα περιμένω για περισσότερα και θα το ακούσω όταν θα βγάλω επιτέλους δίπλωμα οδήγησης, γιατί αυτή η μουσική θέλει άπλα και γκάζι!

460

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.