FOUL BODY AUTOPSY: “Perpetuated by Greed” EP

Πρώτα ας κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις…

Ο κύριος Tom Reynolds (ex- Love Lies In Ashes) μόνο τυχαίος δεν είναι. Αυτός ο παλαβιάρης  Άγγλος από το 2010 μέχρι και σήμερα καταφέρνει να μας εκπλήσσει κάθε χρόνο με τις δουλείες του, έχοντας πέντε ΕΡ, το ένα καλύτερο από το άλλο, ενώ το ομώνυμο full-length των Foul Body Autopsy, είναι ένα ακατέργαστο death metal-grind core διαμάντι. Θα ήθελα να μάθω τι τους δίνουν εκεί στο Νησί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά γιατί με συνεπήρε η χαρά στο άκουσμα αυτού του δίσκου.

Οι Foul Body Autopsy είναι μια one man band, με μπόλικη τρέλα που κατάφερε να συνθέσει το “Perpetuated by Greed”. Ο τίτλος μόνο τυχαίος δεν είναι. Το album αποτελείται από έξι καταπληκτικά grind core-death metal ολιγόλεπτα τραγούδια, που παρά τη μικρή τους διάρκεια περιγράφουν τη ζοφερή μας πραγματικότητα. Μουσικά περιέχει γρήγορα ντραμς με νόημα, χειμαρρώδη growls με μπόλικο μίσος και με κοφτές μελωδίες στις κιθάρες που έχουν έντονο ρυθμό και μπόλικη κάκια. Όπως θα έλεγαν στο Νησί “pinpoint guitars with extremely grudge melody”. Επιρροές φυσικά από Napalm Death και Necrophagist, από όπου και εμπνεύστηκε το όνομα του συγκροτήματος.

Τώρα όσον αφορά την ιστορία που εξελίσσεται στο σχεδόν 10λεπτο EP, μιλάει το κράτος και την επιρροή που έχει στα μέσα μαζικής ενημέρωσής, τα οποία φέρουν παράνοια και φόβο στους πολίτες, όπως επίσης και για την κατάσταση που επικρατεί στη Γη με τις κλιματολογικές αλλαγές και τις οικολογικές καταστροφές.

Ο Reynolds διαθέτει μπόλικο ταλέντο και κυκλοφορεί μια ακόμη θεσπέσια δουλειά. Υπομονή λοιπόν μερικές μέρες αγαπητοί μου grindάδες, μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του EP.

501