CONAN: “Revengeance”

Από τις πρώτες νότες του “Throne of Fire” καταλαβαίνεις ότι τα παλικάρια από την Κιμμέρια έχουν στήσει στον Matt Pike όχι απλά εικόνισμα αλλά ολόκληρο ανδριάντα.

Το άρωμα των High On Fire είναι όχι απλά αισθητό, σου καίει τα ρουθούνια, μέχρι βέβαια να μπει το δεύτερο κομμάτι, το “Thunderhoof” το οποίο ολοκληρώνει την ισορροπία του “Revengeance” ρίχνοντας τις ταχύτητες και γεφυρώνοντας το βάρβαρο θρασο-doom των High On Fire, Horn Of The Rhino κλπ με την πιο ζοφερή σκατίλα των πρώιμων Electric Wizard, Ramesses, Cough και τα συναφή.

Και κάπως έτσι συνεχίζει ο δίσκος, εναλλάσσοντας πολεμικούς doom καλπασμούς με πιο βαλτώδες sludge/doom σούρσιμο, σαν ορδή από γουνοφόρους βάρβαρους καβάλα σε μαστόδοντα που πάνε να κάνουν χαλκομανία power/epic λιμοκοντόρους με γυαλισμένες πανοπλίες και μεταξωτές κορδέλες. Θεματολογικά  το άλμπουμ κινείται κάπου κοντά στην προηγούμενη πρόταση με ρετρό video game και sword & sorcery εμμονές αν και δεν νομίζω να ενδιαφέρει και πολλούς, γιατί όπως και τα χαρακτηριστικά για το ιδίωμα φωνητικά “κομπάρσος”,  τον πρώτο ρόλο τον έχει ο μουσικός οδοστρωτήρας, τα υπόλοιπα είναι γαρνιτούρα.

Βάρβαρο metal για βάρβαρες εποχές λοιπόν, ψάξτε να βρείτε που έχετε χωμένα τα παλιά τεύχη Savage Sword of Conan και απολαύστε.  

472

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.