BLML (BLACKMAIL), LUDMILA, THE DROBS (23/01/2015) AN Club

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα ε; Αμ δε!

Κάνει και μέσα στο ΑΝ μάλιστα και οι παρευρισκόμενοι με τα αγαπημένα τους πανωφόρια ερμητικά κλειστά έφτασαν στον τόπο διοργάνωσης και με κάμποσους από αυτούς από την αρχή οι THE DROBS δεν άργησαν να καταλάβουν τη σκηνή.

Τα πλήκτρα και τα samples πλαισιωμένα από κιθάρα και μπάσο σε μια ηλεκτρονική rock soundtrack-ική ατμόσφαιρα που θύμιζε κατά στιγμές τα ήρεμα μέρη του DJ Shadow και κατά άλλες trip hop τύπου Portishead χαλάρωσε τις ψυχές μας γεμίζοντας τις με γκρούβα και χαλαρότητα. Στο τέλος ο μπροστάρης πληκτράς έκατσε στο drum set και η καλύτερη στιγμή της εμφάνισης τους σήμανε το τέλος.

Οι Ludmila στη συνέχεια, που γιόρταζαν τη διπλή κυκλοφορία “Hjärt och…” (που ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει το 2008 αλλά έμεινε πίσω)/ “Sudden”  (review), με δύο μέλη των πάλαι ποτέ κραταιών Make Believe (το “Wide” επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο) έδωσαν την ψυχή τους και έκαναν ένα δυναμικό performance. Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια αλλά η Φλώρα έχει ακόμα το κοριτσάκι μέσα της και τα όμορφα αιθέρια φωνητικά της δένουν όμορφα με την μεστή ψυχεδελική, αλλά heavy μουσική των Ludmila, με τα τιτάνια τύμπανα του Γιώργο Αποστόλη να δημιουργούν ρυθμό με τη βοήθεια του Παντελή Κούρταλη στο μπάσο.

Οι κιθάρες με τον Σπύρο Καμιναρά και τον Νίκο Πασχαλίδη έδωσαν εκπληκτική παράσταση με ένα συνολικά καλό ήχο και πολύ κόσμο να έχει μαζευτεί εκείνην την ώρα. Το κοινό αγκάλιασε τις νέες συνθέσεις της μπάντας, η οποία τα έδωσε όλα για να μας ευχαριστήσει με κομμάτια σαν το “Oughta Know” και το έπος άνω των δέκα λεπτών “Piece of Mind” να ξεχωρίζουν και το setlist ωραία μοιρασμένο ανάμεσα στα δύο album. Σύντομα θα τους ξαναδούμε…

Ludmila setlist
Day by Day
Safe & Sorry
Long Ago
Oughta Know
Demons
Tree
All New
Piece of Mind
Shortcomings
Cover Me
Unclean

Όσο περιμέναμε κάνοντας ασκήσεις για να ζεσταθούμε μάθαμε πως ο Γιώργος Καρανικόλας, frontman των BLML, βρισκόταν κοντά μας αν και είχε υψηλό πυρετό, ένιωσα έναν ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό στον καλλιτέχνη, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή με το τζιν μπουφάν του και κασκόλ, ενώ πάλευε με τα προβλήματα ήχου, που εμφανώς τον εκνεύρισαν.
Και πάλι, με τσέλο στη σκηνή το οποίοι στην αρχή του live χανόταν στη βαβούρα, αλλά όταν ακουγόταν εξύψωνε τις συνθέσεις, οι BLM βρέθηκαν εκεί για να γιορτάσουν την επανακυκλοφορία του “7” και να μας θυμίσουν τις πιο πρόσφατες δουλειές τους.

Ξεκίνησαν απαλά με το “Gift”, συνεχίζοντας με την κομματάρα “The Two Faces of Tomorrow”, φτάσανε πίσω στο παρελθόν στο ντεμπούτο “Life After Death” για χάρη του “Showdown” και φυσικά έπαιξαν και κομμάτια από το πιο πρόσφατο τους “Panopticon”, όπως τα “Summerland”, “Kamikaze 30”. Μεγάλη εκπροσώπηση είχε και το album “The Gift” βεβαίως, αλλά δυστυχώς λίγο το κρύο στο χώρο και ότι η ώρα περνούσε τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ο λαός άρχισε να αραιώνει επικίνδυνα. Δυστυχώς γιατί το “Levitation” αυτή η κομματάρα από το “7” πρέπει να το ακούσουν όλοι ζωντανά. Στο δεύτερο μισό του set o ήχος διορθώθηκε πολύ και άρχισαν να ακούγονται σωστά οι πολύπλοκες συνθέσεις των BLML, των οποίων η επανεμφάνιση στα ροκ δρώμενα της χώρας, θεωρώ πως είναι κάτι πολύ σημαντικό. Περαστικά, Γιώργο! (σ.σ. σίγουρα μετά από τόσες μέρες, καλά θα είναι!)

BLML setlist
Intro
Gift
The Two Faces of Tomorrow
Hunger
Godless
Showdown
The Look Of Love
Summerland
Kamikaze 30
Devil’s Toy
Death Ray
NNY
Arizona
Love is Lightning
Levitation
All Time Medicine

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

444

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.