AMONG RUINS

Nέο album, mini tour και videos κυκλοφορούν ανάμεσα στα χαλάσματα. To Rockway.gr με ενδιάμεσο το Δημήτρη Μαρσέλο, επικοινώνησε με τους Among Ruins, εν όψει των εμφανίσεων τους στο πλευρό των Wolfheart. Oι Sverd (φωνή, μπάσο), Θάνος (κιθάρα) και Lithras (τύμπανα) παρακάτω…

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στον ιστότοπο μας! Τι είναι αυτό που κρύβεται μεταξύ χαλασμάτων;

Sverd: Καλησπέρα κι ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Κρύβεται η δύναμη για να γεννηθεί κάτι καινούργιο, καλύτερο, ανανεωμένο.

Θάνος: Καλησπέρα και σε εσάς και καλώς σας βρήκαμε! Εξαρτάται τι ψάχνει κανείς στα χαλάσματα…Στην προκειμένη περίπτωση θα βρει τρεις φίλους που λατρεύουν το μελωδικό death metal και αυτό που κάνουν.

Οι Among Ruins μετατράπηκαν από προσωπικό σου κόλπο σε full band και τώρα έρχεται το δεύτερο σας album “No Light”. Τελικά δεν υπάρχει φως; Τι διηγούνται οι στίχοι;

Sverd: Είναι αλήθεια ότι ξεκινήσαμε σαν project, με σκοπό να υπάρξουμε στη δισκογραφία, αλλά ήρθαν έτσι οι συγκυρίες και μπήκαμε απευθείας σε full πρόγραμμα. Τότε η ιδέα δεύτερου δίσκου και μάλιστα σε τέτοια επίπεδα παραγωγής ήταν ένα όνειρο! Φτάσαμε όμως ως εδώ και ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν. Η απουσία του φωτός είναι πάντα κάτι που μας επηρεάζει, μας εμπνέει. Δημιουργούμε, γράφουμε μόνο το βράδυ και οι στίχοι του δίσκου μιλούν για όλα τα διαφορετικά είδη σκότους στα οποία όλοι έχουμε βρεθεί ανά καιρούς. Οι στίχοι μας είναι πάντα προσωπικοί, αυθεντικοί για να μπορούν όλοι να ταυτιστούν μέσω της δικής τους ερμηνείας μαζί τους.

Θάνος: Δε θέλω ν’ ακουστώ απαισιόδοξος αλλά όπως παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια τα πράγματα πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο. Μπορεί κάποιος να σου πει ότι βλέπει, φως αλλά σίγουρα κάποιος άλλος θα σου πει πως όχι. Το ίδιο πράγμα εξηγεί και ο δίσκος μέσα απ’ τους στίχους του. Υπάρχουν σημεία εμπνευσμένα από προσωπικές στιγμές, άλλα από κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα και σίγουρα όλοι μπορούν να ταυτιστούν με αυτά.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;

Sverd: Οι συναυλίες με τους Wolfheart και τους Desert Near the End στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη (8ball), 5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (The Crow) και 6 Φεβρουαρίου στο Ρέθυμνο (Περιηγητική Λέσχη). 

Θάνος: Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε αισίως και σε άλλα live, μετά την κυκλοφορία του δίσκου στις 11 Μαρτίου από τη The Leaders Records.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται η metal σκηνή στην Ελλάδα; Έχει επηρεαστεί από τις οικονομικές δυσκολίες;

Lithras: Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ ταλέντο, ανέκαθεν υπήρχε. Δυστυχώς όμως, ποτέ δεν υπήρχε μεγάλη παρουσία δισκογραφικών εταιρειών ικανών να το στηρίξουν, καθώς και η γεωγραφική θέση της χώρας δε βοηθάει πολύ το να κάνει μια μπάντα μια περιοδεία σε «ενεργές» από πλευράς κοινού χώρες. Η οικονομική κατάσταση έχει δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αλλά μέσω αυτής φαίνεται αν κάποιος πραγματικά επιμένει και αγαπά όσο υποστηρίζει αυτό που κάνει.

Θάνος: Δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε στην Ελλάδα, όχι μόνο από μπάντες, δεν έχει επηρεαστεί από τις οικονομικές δυσκολίες. Σίγουρα πολλοί μπορεί να κόψανε ή να αναβάλανε σχέδια, αλλά πιστεύω ότι μέσα από αυτό μπορούμε να δούμε ποιοι το κάνουν για να δειχθούν και ποιοι πραγματικά επειδή το αγαπάνε και το θέλουν ό, τι και να συμβαίνει γύρω τους. Η Ελληνική metal σκηνή έχει κόσμο που αγαπάει αυτό που κάνει και δε θα διστάσει να κάνει ακόμα περισσότερα γι’ αυτήν.

Αν είχατε την επιλογή σε ποια χαλάσματα θα γυρίζατε το επόμενο σας video;

Θάνος: Μπορεί να το έχουμε γυρίσει ήδη, οπότε λίγη υπομονή και θα δείτε…

Sverd: Χαχαχα! ‘Οντως… ’Ενα απ’ τα επόμενα μέρη θα ήθελα πάντως να είναι το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου.

Lithras: Έχω σταμπάρει ένα ερειπωμένο νοσοκομείο στα βόρεια προάστια…

Γίνεται πλέον να πλησιάσεις τον ακροατή χωρίς την οπτικοποίηση του υλικού σου; Κάποιοι μάλιστα βγάζουν πρώτα το κλιπ και μετά μπαίνουν να γράψουν κάτι ολοκληρωμένο…

Θάνος: Πλέον υπάρχουν άπειρες μπάντες εκεί έξω και οι περισσότερες είναι πολύ παραπάνω από καλές. Δυστυχώς στην εποχή του youtube βομβαρδίζεσαι μόνιμα από πράγματα και καταλήγεις να μπεις στη διαδικασία να κρατήσεις ότι σου έκανε γενική εντύπωση, είτε αυτό είναι videoclip είτε lyric video ή οτιδήποτε. Δε θα μιλήσω για τις μπάντες που δεν έχουν υλικό, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά πιο δύσκολο…

Δεύτερη συνάντηση με τους Wolfheart. Μπορείτε να περιγράψετε λοιπόν το πως είναι μια νύχτα με τις μπάντες σας στη σκηνή για να προσελκύσουμε και κάποιους “άπιστους”;

Sverd: Με τα παιδιά έχουμε πλέον αναπτύξει αδελφική σχέση. Με τον Tuomas είμαστε φίλοι από το 2010, και μετά το tour (τότε με Before the Dawn) σε Φινλανδία και Ελλάδα έχουμε ασταμάτητη επαφή. Επίσης ανέλαβε και την παραγωγή του “No Light” και μας στηρίζει πάρα πολύ. Νομίζω ότι ο κόσμος στα live μπορεί να καταλάβει πόσο καλά περνάμε μεταξύ μας και σίγουρα μπορούμε να του μεταφέρουμε αυτή τη διάθεση! Κάθε νύχτα την περνάμε σαν παιδιά, γεμάτοι ενέργεια και συναισθήματα!

Lithras: Σίγουρα θα είναι μια νύχτα γεμάτη πάνω απ’ όλα καλή μουσική, που για μένα είναι το πιο σημαντικό. Και εμείς και οι Wolfheart έχουμε να προσφέρουμε μουσικές που πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουν τα αυτιά όσων έρθουν να μας δουν. Σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή εισιτηρίων στις συγκεκριμένες εμφανίσεις, είναι κάτι που απλά δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Θα μπορούσατε να αφιερώσετε κάποιους στίχους σας σε όσους μας διαβάζουν;

Θάνος: «…life can’t be measured by the breaths that we take, but with those we are trying to exhale…»

Sverd: Αφιερώνω το παρακάτω σημείο για να το πούμε όλοι δυνατά ενάντια στους καριόληδες που αποφασίζουν τις μοίρες μας «Have you ever seen these eyes? You took away our lives. It’s in our hands now to make it right. I feel despair and I feel hate, we will fight back and you won’t reign».

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Sverd: Κι εμείς ευχαριστούμε! Θα τα πούμε στα live!

345

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.