Video Tribute: ABBATH

Στο άκουσμα της εμφάνισης του Abbath στο Κύτταρο την Κυριακή 24 Ιανουαρίου (δελτίο τύπου), αναμνήσεις από τις αποθήκες του εγκεφάλου μου ανασύρονται στο προσκήνιο.

Εκείνη η τρυφερή περίοδος της εφηβίας μου που είχε κατακλυστεί από το μουσικό σκοτάδι της νορβηγικής black metal σκηνής και δίσκους σταθμούς όπως το ντεμπούτο album των, εκ των ηγετών της φάσης, Immortal, με τίτλο “Diabolical Fullmoon Mysticism” και του δεύτερου τους και ίσως, πιο μνημειώδους “Pure Holocaust”.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1999 θα είχαμε όλοι τη χαρά να τους απολαύσουμε στο Rockwave Festival και να δούμε τις βαφές τους να υποχωρούν στη δύναμη του ελληνικού καλοκαιρινού ήλιου. Ο Abbath ως ιστορικό μέλος του συγκροτήματος είχε και θα έχει πάντα τη θέση του στο black metal hall of fame, αλλά αφού οι Immortal έπεσαν σε χειμερία νάρκη, αποφάσισε να κάνει τη δική του κίνηση.

Αύριο, 22 Ιανουαρίου 2016 κυκλοφορεί το ομώνυμο ντεμπούτο album του (review) και όπως γράφει στην κριτική του ο Αλέξης Δρυμιώτης “αυτός κάνει το γούστο του και το κάνει και καλύτερα από κάποιους άλλους συνομήλικους του που το παίζουνε αδιάφθοροι“.

To σίγουρο είναι πως όσοι θα πάτε στο Κύτταρο να δείτε τον Abbath θα ακούσετε κλασικό black metal παιγμένο με μοναδική ειλικρίνεια και χωρίς προσπάθειες εντυπωσιασμού και φιοριτούρας.

Και αν θέλετε και έναν έξτρα λόγο για να πάτε. Θα ακούσετε και κομματάρες των Immortal σαν και αυτό.

Δε θα είναι φυσικά μόνο εκείνος και οι συναγωνιστές του, μιας που και η μεγάλη ελληνική black metal κοινότητα θα έχει την εκπροσώπησει της από τους βετεράνους Order of the Ebon Hand.

233

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.