SCARLETH: “The Silver Lining”

Να και κάτι από τον female-fronted συμφωνικό power metal χώρο που τουλάχιστον δεν μου προκάλεσε δυσφορία και σε στιγμές μου έκοψε όποιο σαρδόνιο χαμογελάκι έσκασε στη θέα του ανωτέρω όρου στο δελτίο τύπου.

Δηλωμένος ο “έρωτας” μου με το εν λόγω αντικείμενο και το τσογλάνι μέσα μου ξυπνάει κάθε φορά με μια Τολκιενική βουλιμία να κοροϊδέψει την ακατάσχετη φλωριά που έχει κατακλύσει το δημοφιλές αυτό μουσικό ρεύμα που ανθίζει σε όλη την Ευρώπη.

Ο λόγος για μια πενταμελή ομάδα Ουκρανών μουσικών από το Κίεβο που στο ντεμπούτο της “The Silver Lining” ξεδιπλώνει πολλές αρετές, παρουσιάζοντας καλοπαιγμένο power με αρκετές τις δόσεις του metal μέσα του, πολύ καλό ηχητικά (άψογη η παραγωγή) με αρκετές prog προεκτάσεις, πολύ συγγενική μουσική με αυτή των δικών μας Enemy Of Reality ή των Delain (άλλωστε η φωνή της κουκλίτσας Irina Makukha που έχει αναλάβει τα φωνητικά μοιάζει αρκετά με αυτή της θεάς Charlotte Wessels).

Άριστοι παίχτες όλοι τους, συνοδεύουν την Irina (θα σκάσω αν δεν καταγράψω κάποιες συγκεκριμένες σκέψεις που κατέλαβαν το νου μου όταν την πρωτοείδα: παίδαρος, αστέρι, θέλω να θηλάσεις τα παιδιά μου, ερωτεύσου με είμαι ο κατάλληλος ξυλοφωνίστας για σένα, δεν πηγαίνω και σε κωλόμπαρα, πλένομαι κάθε Σάββατο το χειμώνα), πολύ καλά riff από τον κιθαρίστα Victor Morozov (o οποίος εντυπωσιάζει σε στιγμές με μανιακά, άκρως τεχνικά riffs όπως στο Dream Theaterικό “Double Memory”) που παρέα με την keyboardίστρια Anastasia Dmitrieva στήνουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες μελωδικές αλληλεπιδράσεις και βιρτουοζικές εκτελέσεις, όλων των ταχυτήτων από τους Max Morton (μπάσο) και Dmitry Smotrov (drums), μουσικοί που δείχνουν με άνεση την κατάρτισή τους.

Αν και τα ήσυχα, low / mid tempo τραγούδια τους απέχουν από τον ακατάσχετο ρομαντισμό που θα περίμενε κανείς, αφήνοντας μια ανατολίτικη εν γένει αίσθηση, οι κορυφές του “The Silver Lining” θα έλεγα πως είναι οι speed στιγμές τους όπως στο πάρα πολύ καλό  “Night Of Lies” με το πανέμορφο ρεφρέν και το τρομερό κλασσικίζον solo του, το “Voices”, το φολκλορικό power δυναμιτάκι “One Short Life” και  το γρήγορο Stratovariusικό “Pure Desire”.

Για debut προσπάθεια, αξιολογότατη. Επαγγελματισμός, αριστοτεχνικό παίξιμο, “hit” χρώμα σε αρκετά τραγούδια, το σίγουρο είναι ότι αν το αποκτήσεις, τα λεφτά σου δεν θα τα κλάψεις. Αξιοπρέπεια πάνω απ’ όλα και το σίγουρο είναι ότι οι Scarleth διαθέτουν μπόλικη.

478

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.