AVENGED SEVENFOLD: “Nightmare”

Καθυστερημένο review, αλλά σκόπιμα, μιας και ήθελα να κοπάσει λίγο ο ενθουσιασμός που επικράτησε όταν πρωτοκυκλοφόρησε ο πέμπτος δίσκος των Avenged Sevenfold.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ένα χρόνο περίπου πριν, ένα από τα ιδρυτικά μέλη τους, ο James Sullivan (drums), απεβίωσε ύστερα από εκτενή χρήση αλκοόλ και διαφόρων φαρμάκων ταυτόχρονα. Η μπάντα παρά το σοκ, αποφάσισε να συνεχίσει και όπως φαίνεται έκανε πολύ καλά, μιας και το “Nightmare” είναι μέχρι και σήμερα η καλύτερη δουλειά τους! Έχοντας στο πλευρό τους τον Mike Portnoy, ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις και το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιμονή των υπόλοιπων μελών στο να συνεχίσουν, και να τιμήσουν έμμεσα τον αδικοχαμένο φίλο τους. Άλλωστε ο ίδιος ο Sullivan έχει συμμετάσχει στη σύνθεση των κομματιών, ενώ σε ένα από αυτά (“Fiction”) έχει αναλάβει και τα lead vocals! Όλα αυτά βέβαια πριν το τραγικό συμβάν. Ύστερα λοιπόν από πολλές ακροάσεις και ξεπερνώντας το γεγονός πως τους Avenged Sevenfold δεν τους είχα ποτέ σε ιδιαίτερη υπόληψη, κατέληξα στο ότι η Πέμπτη δισκογραφική δουλειά τους δε γίνεται να περάσει απαρατήρητη! Όταν διάβαζα τις πρώτες διθυραμβικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, αδυνατούσα να πιστέψω πως η εν λόγω μπάντα θα μπορούσε να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο! Και να για να είμαστε δίκαιοι, όλο αυτό δεν οφείλεται στη συμμετοχή του Portnoy στο album. Δε λέω, ο πρώην drummer των Dream Theater, προσδίδει στο συνολικό αποτέλεσμα, αλλά ως εκεί. Το γενικότερο κλίμα στο cd είναι πένθιμο, χωρίς να κουράζει και οι μελωδικές ερμηνείες του M. Shadows είναι καθηλωτικές, κάτι που ποτέ δεν περίμενα να πω. Όσοι δεν γνωρίζετε τους Avenged Sevenfold μουσικά, παίζουν ένα κράμα metalcore με έντονα heavy metal στοιχεία, με φωνητικά που θυμίζουν David Draiman και James Hetfield. Και μιας και αναφέρθηκαν (όχι τυχαία) αυτά τα ονόματα, οι επιρροές από Disturbed και Metallica είναι διάχυτες στο album, ενώ δειλά δειλά κάνουν την εμφάνισή τους και αυτές των Pantera και Atreyu. Τελικά ο όλος θόρυβος που προκλήθηκε με το “Nightmare” δικαιολογείται και δεν επρόκειτο περί “φούσκας”, όπως συνηθίζεται με κάποια σχήματα. Το προτείνω στους απανταχού fans της heavy metal μουσικής. Συγχαρητήρια κύριοι! Ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια όμως…

765

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.