Sun Rain in Life, 10 Code (27/11/15) Six Dogs

Αφού ακούσαμε και γράψαμε δυο αράδες για το “96/4” (review) και τους συνεντευξιάσαμε ραδιοφονικώς (link), αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στην παρουσίαση του δίσκου στα πλαίσια τους It’s Electric festival της 3P Lab.

H απρόσμενη καλοκαιρία του Νοεμβρίου μόλις είχε πάψει και με τις ομπρέλες υπό μάλης κατηφορίσαμε προς το Six Dogs για να ακροαστούμε μουσικές, βγαλμένες από τα σπλάχνα των 90s.

Στη σκηνή πρώτη εμφανίστηκαν οι 10 Code, οι οποίοι μπορώ να πω πως με ξάφνιασαν ευχάριστα και με ενθουσίασαν με το up tempo και φουλ ενεργητικό alternative θράσος τους, στημένοι στη σκηνή χωρίς να φαίνεται πως αγχώνονται, με καθαρό ήχο και προβαρισμένη τόσο που το δέσιμο του ακουγόταν από γεννησιμιού.

Παραστάσεις από Therapy?, Life Of Agony, Helmet, Foo Fighters πέρασαν από μπροστά μου όσο λικνιζόμουν στους ρυθμούς των 10 Code και συνιστώ στους μουσικόφιλους να τους τσεκάρουν με την πρώτη ευκαιρία.

Οι τιμώμενοι της βραδιάς Sun, Rain In Life δεν άργησαν να πάρουν θέση και άρχισαν να παίζουν τα τραγούδια του ντεμπούτου τους, και ομολογουμένως εξαιρετικού “96/4”, μπροστά σε αρκετό κόσμο (όχι όσο ίσως με καλό καιρό) και αν και με μικροπροβληματάκια στον ήχο σιγά σιγά βρήκαν τον εαυτό τους.

Ο ήχος τους μπάσου ήταν τόσο ιδανικός που θα μπορούσες να συγχωρήσει το όποιο στρες, φάνηκε πως τους χτύπησε και ειδικά, η φωνή του Δημήτρη δεν έπιασε το επίπεδο που θα μπορούσε ενδεχομένως. Έσπασαν τον πάγο όμως, με το χαλαρό τους χιούμορ και χειροκροτήθηκαν ένθερμα, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα τους δούμε να μην μασήσουν μία!

Τα τραγούδια τους το ίδιο εξαίσια και σε ζωντανή εκτέλεση και το ακουστικό “Fail” ήταν το κατάλληλο τελείωμα με τον drummer Παντελής άφησε το σκαμπό και βγήκε μπροστά να σιγοντάρει τα φωνητικά του Δημήτρη. Πάμε πιο γερά, μάγκες! Μπορείτε!

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

442

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.