Video Tribute: EDITORS

Οι Βρετανοί επιτυχημένοι rockers Editors επιστρέφουν και πάλι στη χώρα μας για δύο δυνατές συναυλίες (δελτίο τύπου), προμοτάροντας το νέο τους album, “In Dream” (review).

Όμως, η ιστορία τους περνάει τη δεκαετία και πάει πίσω στο 2002 όταν ακόμα εμφανίζονταν με το όνομα Pilot, το οποίο όμως άλλαξαν σε The Pride, όταν έμαθαν πως με το ίδιο όνομα δρούσε μια σκοτσέζικη μπάντα τη δεκαετία του 70. Όταν ο Ed Lay αντικατέστησε τον Geraint Owen, η μπάντα άλλαξε πάλι όνομα και οι Snowfield έδωσαν στη δημοσιότητα για λόγους promotion το κομμάτι “Come Share The View”.

To 2004 η εταιρία Kitchenware Records τους πρόσφερε συμβόλαιο και εκείνοι αποφάσισαν να μετονομαστούν σε Editors και ένα χρόνο μετά εγένετο το “The Back Room”.

Ενώ το “The Back Room” έφτασε στο νούμερο 1 των Βρετανικών charts, το “An end has a start” (2007) έγινε πλατινένιο με το που κυκλοφόρησε, φέρνοντας τους Editors σε ένα υψηλό επίπεδο δημοτικότητας, φτάνοντας τις 600.000 πωλήσεις ως το τέλος του χρόνου.

To 2009 κυκλοφόρησε το “In This Light and on this evening”, το οποίο αν και είχε μικτές κριτικές στο μουσικό τύπο, έφτασε την πρώτη θέση και πάλι, γενόμενο μάλιστα χρυσό. Η μεγάλη επιτυχία “Papillon” ακούγεται ακόμη στα πέρατα της οικουμένης! Ήταν όμως δυστυχώς, το τελευταίο album με τον κιθαρίστα Chris Urbanowicz στη σύνθεση τους.

Τέσσερα χρόνια αργότερα και μέσω της PIAS Recordings πλέον, ήρθε η ώρα του “The Weight of Love”, το οποίο δεν έπιασε την κορυφή των προκατόχων του, αλλά έφτασε το νούμερο 7 στις πωλήσεις δίσκων στη χώρα μας.

Στις 2 Οκτωβρίου του έτους που ετοιμάζεται να γίνει παρελθόν, οι Editors κυκλοφόρησαν το πέμπτο τους album “In Dream” και οι κριτικές που έλαβαν ήταν κυρίως θετικές και έκανε την εμφάνιση του σε πολλά ευρωπαϊκά charts

Τώρα, οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Editors σας προσκαλούν και πάλι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 4 και 5 Δεκεμβρίου (FB Event) και σαν υπνωτισμένοι θα δεχτείτε το κάλεσμα τους! Καλή διασκέδαση!

469

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.