TAROT: “The Warrior’s Spell”

Όχι, δεν πρόκειται για τους Tarot από τη Φιλανδία, το σχήμα του Marco Hietala, γνωστό από τους Nightwish.

Το εν λόγω σχήμα, ή καλύτερα one-man project, έρχεται από την Αυστραλία και το “The Warrior’s Spell” αποτελεί το ντεμπούτο του.

Ο Hermit, έχοντας αναλάβει τη σύνθεση, τα φωνητικά, τις κιθάρες και το Hammond, αποδίδει ένα φόρο τιμής στα τρανά ‘70s, με κύριες επιρροές τους Uriah Heep, Wishbone Ash, Rainbow και Deep Purple.

Το “The Warrior’s Spell” ουσιαστικά αποτελείται από τα EP που είχαν κυκλοφορήσει πέρυσι από τους Tarot (τρία στον αριθμό), συν δυο νέα κομμάτια, δημιουργώντας ένα ταξίδι δώδεκα τραγουδιών και συνολικής διάρκειας 60 λεπτών, στο οποίο αξίζει να κλείσουν θέσεις όσοι αγάπησαν την εν λόγω εποχή και αδυνατούν να ξεπεράσουν το ηχητικό μεγαλείο της.

Η φάση είναι τόσο revival, που θαρρείς πως ο Hermit ηχογράφησε το υλικό του όντως πριν 40 χρόνια, αποφεύγοντας παράλληλα να γίνει γραφικός και απρεπώς παρελθοντολάγνος.

Το μόνο ερώτημα είναι το γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το “The Warrior’s Spell”, αντί να βάλει να ακούσει όντως μια από τις προαναφερθείσες μπάντες/ επιρροές των Tarot. Απάντηση δεν έχω, αλλά σίγουρα το album είναι άξιο προσοχής και ευχάριστο σαν το παλιό καλό κρασί, το οποίο αφότου καταναλώσεις, βρίσκεσαι στην επιθυμητή ευφορία.

448

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.