GENESIS: "The Lamb Lies Down On Broadway"

Ο Peter Gabriel ήταν ο τραγουδιστής των Genesis μέχρι και την κυκλοφορία του έκτου δίσκου τους. Το όνομά του ”The Lamb Lies Down On Broadway”, ηχογραφήθηκε μεταξύ Αυγούστου και Οκτώβρη του 1974 και κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου.

Ο Peter απουσίαζε από την διαδικασία σύνθεσης των κομματιών εξ’ αιτίας των προβλημάτων που είχε η γυναίκα του με την εγκυμοσύνη της.

Η ιστορία του άλμπουμ αφορά ένα νεαρό Πουερτορικανό εγκληματία, τον Rael ο οποίος ζεί στη Νέα Υόρκη και είναι μπλεγμένος σε μια εφιαλτική κατάσταση όπου είναι μπλεγμένος στο να αντιμετωπίσει εξωπραγματικά πλάσματα για να σώσει τον αδερφό του. Το όνομά του βγαίνει έξυπνα από του Peter του οποίου τα όνειρα ήταν η βασική έμπνευση για την δημιουργία του ”The Lamb Lies Down On Broadway”. Και ενώ ο Rael προσπαθεί να βρει τον αδερφό του John στην πραγματικότητα ψάχνει για ένα χαμένο κομμάτι του εαυτού του.

Οι κριτικές για το συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν από κακές έως πολύ καλές ενώ στην Αγγλία βρέθηκε στη δέκατη θέση των Charts την στιγμή που στην Αμερική γινόταν χρυσό στην θέση 41. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος William Friedkin και δημιουργός της ταινίας ”Εξορκιστής” πλησίασε τους Genesis με πρόταση να γίνει η ιστορία του δίσκου ταινία. Ο Peter παρά τις αντιρρήσεις των υπολοίπων μελών του γκρουπ συμφώνησε στην ανάπτυξη κάποιου σεναρίου το οποίο τελικά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Tracklisting:

  1. The Lamb Lies Down On Broadway
  2. Fly On A Windshield
  3. Broadway Melody Of 1974
  4. Cuckoo Cocoon
  5. In The Cage
  6. The Grand Parade Of Lifeless Packaging
  7. Back In NYC
  8. Hairless Heart
  9. Counting Out Time
  10. Carpet Crawlers
  11. Chamber Of 32 Doors
  12. Lilywhite Lilith
  13. Waiting Room
  14. Anyway
  15. Supernatural Anaesthetist
  16. Lamia
  17. Silent Sorrow In Empty Boats
  18. Colony Of Slippermen
  19. Ravine
  20. Light Dies Down On Broadway
  21. Riding The Scree
  22. In The Rapids
  23. It

Παναγιώτης Πετρόπουλος

388