BLAME THE TREES/ BLAME CANADA

15 Νοεμβρίου, Κυριακή. Στη Death Disco δύο μπάντες του εναλλακτικού rock στερεώματος δίνουν ραντεβού με εσάς και…τους πρόσφυγες (δελτίο τύπου)! Λίγες μέρες πριν από το live, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για τους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στη χώρα μας για καταφύγιο, το Rockway.gr μιλάει με τους Blame The Trees και τους Blame Canada με σκοπό “να επιρρίψει ευθύνες”!

BLAME THE TREES

-Καλησπέρα, παιδιά! Σε τι φάση σας βρίσκουμε τώρα; Ηχογραφείτε νέο υλικό;

Μας βρίσκεις στη φάση της αναπροσαρμογής. Έχουμε 2 νέα μέλη στη παρέα μας, τον Θεοδόση στο μπάσο και τον Μιχάλη στη δεύτερη κιθάρα. Οπότε τώρα κοιτάμε πως να δέσουμε μεταξύ μας. Έχουμε κάποιες νέες ιδέες και θέλουμε κάποια στιγμή… άμεσα ίσως (λέμε τώρα)… να μπούμε να κάνουμε μια δοκιμή..

-Εναλλακτικό ατμοσφαιρικό rock αποκαλείτε οι ίδιοι τη μουσική σας. Ποια είναι τα στοιχεία αυτά που δημιουργούν την ατμόσφαιρα και τι κάνει το rock των Blame The Trees εναλλακτικό;

Στα αλήθεια ούτε εμείς οι ίδιοι ξέρουμε τι παίζουμε. Δεν τα πάμε πολύ καλά με τα είδη. Το εναλλακτικό ατμοσφαρικό ροκ κάπως τα καλύπτει όλα.. 

-Πέρυσι τον Απρίλιο σας απόλαυσα ακουστικά στα πλαίσια του Unplugged Experience της Trailblazer Records όπου διασκευάσατε Ξαρχάκο, κάτι απρόσμενο για τα αυτιά του rock κοινού, αλλά πολύ όμορφα εκτελεσμένο. Τι είναι αυτό που σας τράβηξε στη μουσική του γνωστού Έλληνα μαέστρου για να παίξετε με τι μουσική του; Θα κάνετε κάτι παρόμοιο και στην εμφάνιση σας στο Death Disco στις 15 Νοεμβρίου;

Το να παίξουμε το “καίγομαι” ήρθε τελείως απρόσμενα. Είχαμε ήδη διασκευάσει τα δικά μας τραγούδια για το ύφος του unplugged και θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς εκτός από τα νερά μας. Στο Death Disco λέμε να παραμείνουμε στα νερά μας..

-”Μια πιο Garbage έκδοση των Portishead”. Έτσι είχα περιγράψει τη μουσική σας στο Defcon Fest της περσινής σεζόν (2014). Αποδέχεστε την περιγραφή. Έχει εξελιχθεί ο ήχος σας σε κάτι άλλο από τότε;

Ωραία περιγραφή!!! Από τότε λοιπόν έχουμε εξελιχθεί σε κάτι άλλο…. (μη με ρωτήσεις τι). Στα πλαίσια του εναλλακτικόατμοσφαιρκού ροκ πάντα.

-Πολλά γίνονται τις μέρες αυτές και όλοι ψάχνουν κάπου να ρίξουν το φταίξιμο. Φταίνε τα δέντρα, φταίει ο Καναδάς, ποιος φταίει τελικά;

Φταίμε όλοι!

-Μια πρόταση μόνο που θα κάνει το αθηναϊκό κοινό να έρθει να δει εσάς και τους Blame Canada για τελείωμα, παρακαλώ!

Να έρθετε να δείτε τους BlameCanada!!!

BLAME CANADA

-Καλησπέρα και σε εσάς! Για αρχή, θα ήθελα να παρουσιάσετε την μπάντα στους αναγνώστες μας!

Η ιστορία των Blame Canada ξεκινά κάποια στιγμή το 2011, όταν ο Δημήτρης και ο Τάκης γνωρίστηκαν μέσω αγγελίας σε γραφείο συνοικεσίων για κιθαρίστες που κατέληξε σε κινηματογραφικό bromance με αναπόφευκτη κατάληξη τα σκαλιά των αθηναϊκών προβάδικων. Το happy ending άργησε όμως, καθώς στην πορεία δημιουργήθηκαν εμπόδια όπως αλλαγές μελών και υποχρεώσεις που έβαζαν το γκρουπ στον πάγο. Εδώ και ένα χρόνο περίπου αποφάσισαν να σοβαρευτούν και να αφοσιωθούν συστηματικά με σταθερή σύνθεση, με την προσθήκη των Μαρίνου, Φοίβου και Νίκου, νέες συνθέσεις και τα πρώτα τους live. Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για την πρώτη τους δουλειά.

-Πως προέκυψε η ονομασία του group; Σε τι μπορεί να φταίει ο Καναδάς;

Σε κάποια από τις παλιότερες ενσαρκωσεις της μπάντας είχαμε στη φωνή μια φίλη μας που είναι γεννημένη στον Καναδά για την πειράξουμε σκεφτήκαμε αυτό το όνομα, από το ομότιτλο τραγουδάκι που ακούγεται στην ταινία του South Park. Το όνομα έμεινε γιατί είναι αστείο και εύηχο. Στην πορεία ανακαλύψαμε πως υπάρχει μια σχετικά γνωστή tribute band στους Rush με το ίδιο όνομα στην Αμερική. Επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας έδωσαν τις ευλογίες τους λέγοντάς μας πως ξέρουν 2-3 μπάντες διασκευών ακόμα με το ίδιο όνομα. Στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε οι μόνοι.

-Από την περιγραφή σας στη σελίδα σας στο FB φαίνεται πως συνδυάζετε το βρετανικό post-punk, με το indie και το shoegaze. Τι να περιμένει κανείς να δει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου;

Ναι, αυτές είναι κάποιες βάσεις στις οποίες στηριζόμαστε, γενικά όμως όταν γράφουμε δε σκεφτόμαστε κάτι συγκεκριμένο. Μας αρέσει ο συνδυασμός μιας απλής και catchy δομής και μελωδίας με δημιουργική χρήση των εφφέ και wall of sound, έχουμε ένα frontman που του αρέσει να ψιλοτρελλαίνεται on stage, ένα ντράμερ που έχει τον τελικό λόγο στις δομές των κομματιών και ένα μπασίστα ρυθμικό και αρμονικό βράχο. Καλοί είμαστε!

-Ένα χρόνος ύπαρξης και από ότι δηλώνετε είστε τώρα σε διαδικασία σύνθεσης δικού σας υλικού; Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για κάποια επερχόμενη κυκλοφορία σας;

Έχουμε κάποια κομμάτια έτοιμα και αρκετές ιδέες στο κεφάλι μας, μένει να τις σουλουπώσουμε και να τις ηχογραφήσουμε. Το μόνο σίγουρο για την πρώτη μας κυκλοφορία είναι η full length διάρκεια.

-Φταίνε τα δέντρα και ο Καναδας για την κατάντια της κοινωνίας μας; Μήπως θα έπρεπε πρώτα να δούμε που φταίει ο καθένας από εμάς; Η μουσική σας μιλάει για αυτό;

Τα σκεφτήκαμε αρκετά αυτά τα ζητήματα και προσπαθήσαμε να τα εκφράσουμε μέσα από τη μουσική μας. Τελικά μας κάλυψε με ένα μόνο στίχο η Λαίδη: Φταίει ο έρωτας για ό,τι μας συμβαίνει!

-Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται ακόμα να έρθει να σας δει εκείνη τη βραδιά για να το πείσετε πως είναι σωστή απόφαση να περάσει το βράδυ του μαζί σας;

Πρώτα απ’ όλα να έρθει για να δει τους Blame the Trees με νέα σύνθεση, νέα κομμάτια και με όρεξη για live. Μετά να έρθει να δει εμάς γιατί είμαστε πολύ εμφανίσιμοι. Και κυρίως να έρθει γιατί τα έσοδα θα διατεθούν για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

183

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.