JAMES STEVENSON: “Everything's Getting Closer to Being Over”

Λίγοι θα αναγνωρίσουν το όνομα (ομολογώ πως δεν μου θύμισε κάτι εξ αρχής), αλλά ο κύριος James Stevenson έχει πλούσια καριέρα στην rock μουσική ως κιθαρίστας.

Ξεκινώντας από τους Chelsea, έγινε συνοδοιπόρος του Billy Idol στους Generation X, έφτιαξε τους Hot Club με τον Glenn Mattlock των Sex Pistols, έπαιξε για την Kim Wilde, περιόδευσε με τους The Cult και η λίστα είναι μακρά.

Στα 57 του λοιπόν, αποφάσισε να κυκλοφορήσει τον πρώτο του προσωπικό album γεμάτο easy going rock μουσική που λοξοκοιτάζει τα ηλεκτικά blues, ενώ παίζει όμορφα μεταξύ των αμερικάνικων ήχων του Springsteen στα 80s και της ίδιας δεκαετίας στη Μ. Βρετανία.

Τραγούδια σαν το “Go Mister!” με τα δεύτερα γυναικεία και το hammond να κρέμεται στο φόντο, το “Twilight Riders” με πιο αμερικάνικο προσανατολισμό που θα μπορούσε ακόμα και τη φωνή του Phil Collins να φιλοξενεί, θα τραβήξει την προσοχή των φίλων που αγαπούν τα πιο κλασικά και μελωδικά πράγματα.

Τα blues είναι η βάση του όλου πράγματος και φαίνεται και στην μπαλάντα “Come On People” και δείχνει και τη δεινότητα σύνθεσης του καλλιτέχνη James Stevenson.

Ισορροπημένο μουσικά album για “ώριμους” μουσικόφιλους, που αγαπούν τα blues, τη soul και τα παρελκόμενα που οδήγησαν στην εξέλιξη της rock μουσικής και o James Stevenson τα συνδυάζει όλα αυτά με σεβασμό και προσοχή φτιάχνοντας ένα, υπέρ του δέοντος, ευχάριστο solo album.

479

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.