MICHAEL MONROE: “Blackout States”

Δεκάδες χρόνια αλητείας και rock n roll έχει γράψει το κοντέρ του Φιλανδού Michael Monroe είτε ως μπροστάρης των glam rockers Hanoi Rocks, είτε ως solo καλλιτέχνης. Δύο χρόνια πέρασαν από το “Horns and Halos”, το οποίο ανέβηκε στα ψηλά των φινλανδικών charts και είχε στην κιθάρα των Dregen (ex-The Hellacopters, Backyard Babies).

To νέο album, “Blackout States”, έδωσε σε μένα προσωπικά, αυτό που περίμενα από το νέο album των Backyard Babies και δεν άκουσα ποτέ. Με τον Chips Kiesbye στην παραγωγή, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τους Hellacopters και τους Nomads, ο δίσκος αυτός είναι ένα ξέφρενο πάρτι.

Ακόμα και αν τα παραπάνω σου φαίνονται σουαχίλι το εναρκτήριο “This ain’t a love song” θα σε βάλει υποψήφιο σε διαγωνισμό air guitar.

Μελωδίες μεταξύ sleaze και garage revival, κολλητικά ρεφρέν σε ένα περίβλημα punk τσαμπουκά σε ένα album που δεν κάνει κοιλιά. Ροκενρολάδικα σόλο, ρομαντιδμός στο “Keep your eye on you”, Alice Cooper-ισμός στο “Bastard’s Bash” και χαμός στο “R.L.F.”.

Είτε γρήγορα είτε πιο αργά, είτε “αντρικά” είτε “φλωρέ”, ο Monroe ξέρει τη δουλειά και τούτο του το πόνημα είναι ένα δυνατό μουσικό σφηνάκι που ζητά να σου ξαναγεμίσουν χωρίς να σκέφτεσαι τη λυπητερή.

Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο!

501

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.