ERIHMA: “Thesis Ov Warfare”

Άλλη μία ακραία metal μπάντα με όνομα “λεγεώνα”, αλλά αυτή τη φορά στα σουμεριακά, οι οποίοι έρχονται από το γαλλοκαναδικό Montreal.

Η υπόθεση του ακραίου metal με προεκτάσεις στον ήχο των Neurosis γενικά έχει πάρει τα απάνω του τον τελευταίο καιρό.

Η μπάντα έχει άλλα δύο LP στο δυναμικό της από το 2010 και μάλιστα το δεύτερο περιέχει και μία συνεργασία με την ανερχόμενη Alissa White-Gluz των Αgonist και Arch Enemy και μετά από  κάποιες μεταβολές του line up  κυκλοφορούν το παρόνΟι Erihma έχουν σίγουρα το ένα πόδι τους στο νορβηγικό black metal και στον ευρύτερο death metal ήχο, αλλά έχουν το βλέμμα τους σίγουρα στραμμένο σε πιο πειραματικές μπάντες όπως οι προαναφερθέντες, αλλά και πιο πρόσφατα σχήματα, όπως οι Altars of Plague, οι Sun Ra, Fall of Efrafa και όλο αυτό το κύμα μεταμοντέρνου ακραίου ήχου.

Τολμούν, μάλιστα, μέσα στα δέκα μακροσκελή, κατά κύριο λόγο, να στριμώχνουν παλαιάς σχολής blast beat, που φέρνουν στο νου τις τετρακάναλες ηχογραφήσεις του σκληρού πυρήνα της Inner Circle με κατατονικά πιάνα και ορχήστρες, ιδίως στο τέλος του δίσκου. Αυτό μάλλον είναι το δυνατό σημείο και η νέμεσις τους, καθώς η παραγωγή έχει πολύ έντονα σκαμπανεβάσματα με συνέπεια να δίνεται η αίσθηση ότι ακούς άλλο δίσκο. Γενικά η παραγωγή του παρόντος αφαιρεί πολλούς πόντους, έστω και αν αυτό έγινε υποθετικά από άποψη.

432