Death And Vanilla, Cruel Anagrams (23/10/2015) Six Dogs

Οι νεροποντές είχαν εξασθενήσει την Παρασκευή το βράδυ, αλλά μάλλον όχι τόσο ώστε να πείσει το φιάκροάμον κοίνο να σπεύσει στο Six Dogs για να παρακολουθήσει το synth pop trio των Death and Vanilla.

Τη βραδιά άνοιξε το αθηναϊκό ντουέτο των Cruel Anagrama. Η δεσποινίδα με το macbook και τα πλήκτρα και τη ψιλή της φωνή μου θύμισε αρκετά τις Cocorosie και ατμόσφαιρα Anne Clark κάποιες στιγμές. Όμως το “βάθος” στο οποίο είχε βυθιστεί η φωνή κάλυπτε αρκετά την κιθάρα και μάλλον, δεν επέτρεπε τις συνθέσεις να ακουστούν ως θα έπρεπε.

Λίγη ώρα μετά, εμφανίστηκαν οι Σουηδοί με τα ηλεκτρονικά τους εργαλεία (βλ. Moog) και την εφεδιασμένη τους ηλεκτροκή κιθάρα. Οι φίλοι των Stereolab θα χαιρόντουσαν τον καθαρό τους ήχο και τους αισιόδοξους ρυθμούς τους, ακόμα και γω που είμαι πολύ διαφορετικού ρεπερτορίου τους ευχαριστήθηκα τα μάλλα. Η κυρια ντυμένη με μια πουκαμίσα να μοιάζει σα γραμματέας της ψυχροπολεμικής Στάζι με την ωραία της μελωδική φωνη και η χρήση του vibraphone ήταν τα στοιχεία που τους έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέροντες. 

Ο σάπιος καιρός ίσως αποθάρρυνε κάποιους να έρθουν, κάνοντας το σύνολο των παρευρισκόμενων να πλησιάζουν εκείνο κάποιου τελικού κυπέλου κανιάστας, αλλά γνώριζαν το συγκρότημα και το στήριζαν με την καρδιά τους.

Ήταν εξάλλου, η πρώτη τους φορά στα εδάφη ετούτα. Την επόμενη θα έχουμε περισότερους!

Φωτογραφίες: Αθηνά Παπαγιάννη

383

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.