ESSENCE: “Prime”

Εκ Δανίας ορμώμενοι οι Essence, που θεωρούνται μια από τις πιο ανερχόμενες μπάντες της χώρας του στον σκληρό ήχο.

Το δεύτερο τους album “Last Night of Solace” είχε τη στάμπα του Peter Tägtgren στην παραγωγή και εδώ που τα λέμε και στο νέο τρίτο “Prime”, ακούγεται μια πνοή από το industrial των Pain, μαζί με μια μίξη Kreator/Metallica/Slayer στα φωνητικά και τις κιθάρες.

Η παραγωγή του έγινε από άνθρωπο ο οποίος για πρώτη φορά κάνει τέτοιο ήχο, αφού ως τώρα ασχολούταν με το hip-hop και είχε μάλιστα, και υποψηφιότητα για Grammy.

Η παραγωγή είναι πολύ εμπορεύσιμη, αλλά δεν χαλάει αυτό που θέλουν οι Essence να πουλήσουν, δίνει όμως έμφαση στη γκρούβα του όλου θέματος που είναι σα ενορχήστρωση νέας σχολής.

Πες το neo-thrash, πες το όπως θες, αλλά είναι κάτι που κάθεται όμορφα στο αυτί, αν και δε θα το κάνεις εικόνισμα και κομμάτια σαν το “Heart of Gold” μπορείς να τα παίξεις και στο ραδιόφωνο (όχι στο συμβατικό εννοείται!).

Ωραίος συνδυασμός ήχων, έξυπνη χρήση πιο “φλώρικων” στιγμών, πολύ καλή παραγωγή και μουσικοί που ξέρουν τα όργανα τους.

Οι Essence είναι μια καλή επιλογή για εκείνους που θα ήθελαν το thrash metal πιο σύγχρονο!

Highlights: “No sleep til Deaf”, “Modern Heroes”, “Flawless”

670

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.