MAYHEM LIVE (22/10/10)

Γύρω στα πενήντα και βάλε άτομα στεκόμασταν έξω από το 7 Sins ανυ- πομονώντας τον Attila και την παρέα του, τους Νορβηγούς κυρίαρχους του Black Metal. Και πραγματικά το live άξιζε και το παραμικρό λεπτό αναμονής και για να ακριβολογούμε, άξιζε και την τεράστια καθυστέρηση.

Πολύ δυσανασχετούσαν πριν την είσοδο στο club αλλά είμαι σίγουρος ότι μόλις άκουσαν το intro των Mayhem τα ξέχασαν όλα. Γύρω στις 9 και τέταρτο άνοιξαν οι πόρτες και μετά από λίγη ώρα ξεπρόβαλαν οι Crossover από την Αλεξανδρούπολη. Αρκετά χρόνια παρουσίας στο ιδίωμα και με έτοιμο νέο δίσκο (“Pythagorized”) να αναμένεται. Μαζί τους άρχησε το ζέσταμα για μια πολύ καλή βραδιά. Έκαναν ένα πέρασμα από τα δύο προηγούμενα albums τους με highlights το “Narcotic Love” και την παρουσίαση νέου υλικού στο κλείσιμο.

enshadowedLive

Οι Enshadowed μάζεψαν ακόμη περισσότερους μπροστά στην σκηνή και απέδειξαν ότι είναι από τα πλέον σημαντικά συγκροτήματα της χώρας μας με παρουσία πάνω από δεκαετίας. Αναμένουμε και τον δικό τους νέο δίσκο με τίτλο “Magic Chaos Psychedelia”. Αποχώρησαν από την σκηνή κατά τις 11 παρά 5. Η ώρα είχε πάει 11.30 κι ακόμα να δούμε την μπαντάρα. Το κοινό ζητωκραύγαζε και δεν έβλεπε την ώρα να έρθει η μεγάλη στιγμή. Τα φώτα πεθαίνουν, καπνός αγκαλιάζει την σκηνή και η κόλαση ξαναγεννιέται.

crossover

Με την πρώτη νότα του Necrobutcher και την πρώτη κραυγή του μεγάλου Attila το κοινό έφτασε σε ένα παραλήρημα που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει. Από την αρχή της βραδιάς υπήρχε ο καλός ήχος και βρισκόταν συνεχώς σε άνοδο από sound check σε sound check αλλά με τους Mayhem ήταν όπως έπρεπε. Τίποτα δεν επισκίαζε τα drums οπλοπολυβόλο του Hellhammer, ούτε τις θανατηφόρες κιθάρες ούτε και την αψεγάδιαστη φωνή του Csihar του οποίου η φιγούρα σε μαγνήτιζε από την αρχή έως το τέλος, μέχρι να κατέβει απ’ τη σκηνή.

Παναγιώτης Πετρόπουλος

mayhem

mayhem

396