ENTWINE: “Chaotic Nation”

Στεναχωριέμαι (που λέει ο λόγος) όταν συναντάω κάποια μπάντα που είναι διάσημη εντός της χώρας τους και έχει μουσική διαδρομή 20ετίας με 7 album στο ενεργητικό της να την παίρνουμε χαμπάρι τώρα.

Βέβαια, πόσο χρόνο να διαθέσει κανείς για να τα μάθει όλα και πώς είναι δυνατόν να τον καλύπτουν κάποιον όλα τα είδη και ύφη.

Οι Φιλανδοί Entwine ξεκίνησαν ως death metal μπάντα στα μέσα των 90s, δύο χρόνια μετά αποφάσισαν να γκοθέψουν και κατέληξαν 20 χρόνια μετά με το έβδομο δίσκο τους “Chaotic Nation” να παίζουν gothic rock. Δηλαδή HIM στο πιο αντρικό.

Είναι αρκετά pop ο ήχος τους, αν και ακόμα αρκετά μεταλλικός και με Nu metal στοιχεία τύπου Disturbed και αγριεμένα φωνητικά κατά περιόδους (“Saint of Sorrow”), αλλά σε γενικές γραμμές, τα κομμάτια τους στοχεύουν σε κάτι ραδιοφωνικά mainstream που μπορεί κανείς να τραγουδήσει στη συμμετοχή του στο Idol.

Τα ηλεκτρονικά τους στοιχεία και τα πιασάρικα και ίσως επιτηδευμένα τους ρεφρέν, ίσως προσελκύσουν κάποιον που γουστάρει τους 30 Seconds to Mars ας πούμε.

Προσωπικά δεν μπορώ να πω πως θα ασχοληθώ ιδιαίτερα μαζί τους, μιας που έχω περάσει τα 30 και αυτό το ύφος μου κάνει την ίδια εντύπωση με τις Melisses.

Αυτά!

410

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.