45Rats, Burn the Sun, The Curf (25/09/2015) An Club

Το βράδυ της Παρασκευής το An Club φιλοξένησε ένα μάλλον awkward event, γεγονός δυστυχές μια και μιλάμε για την εμφάνιση τριών εγχώριων ονομάτων με ικανότητες.

Το χειρότερο ήταν το νούμερο των παρευρισκομένων, το οποίο στο peak του δεν πρέπει να άγγιξε τα πενήντα άτομα. Από τα οποία, λίγα έμειναν μετά την ολοκλήρωση των set των πρώτων δύο group. Oops!

Έναρξη του event με τους The Curf, με μπόλικο βρώμικο stoner και ογκωδέστατο doom. Οι συνθέσεις τους αποδείχθηκαν λίγο βαρύτερες από το επιθυμητό για το κοινό, μια και ομολογουμένως ήταν τραβηγμένες στο βέλτιστο, κάνοντας το κάθε solo να φαντάζει μια μουσική πεζοπορία προς το άπειρο (κι ακόμα παραπέρα). Με το στοιχειώδες adjusting στην μουσική τους που έχει ανάγκη την εξισορρόπηση του stoner και του doom σε στοιχειωδώς πιο εύπεπτα επίπεδα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Οι Burn the Sun είχαν τον δικό τους κόσμο, ή με τα δεδομένα της βραδιάς την δική τους… παρέα; Κομμάτια τους φάνηκαν γνώριμα σε μια μερίδα κοινού, το οποίο φάνηκε αρχικά να απολαμβάνει το groovy stoner τους και να εκτιμά τους ψυχεδελικούς τους τόνους, όμως στην πλειοψηφία του φάνηκε απλά να περνάει την ώρα του παρατηρώντας την σκηνή. Η αλήθεια είναι πως η μπάντα, αν και απέδειξε τον εαυτό της ικανό στην σκηνή, δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα επινοητική με αποτέλεσμα να μπορούσε να είχε δώσει τα ίδια που έδωσε και στο ένα τρίτο του χρόνου που έπαιξε.

Στην τελική φάση της βραδιάς οι 45Rats είδαν το club να… απομονώνεται (εμφανίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα). Οι τρεις μουσικοί ήταν η έκπληξη της βραδιάς, απλά ήταν απ’ όσο φάνηκε για πολύ λίγους και εκλεκτούς (;). Ορχηστρικό heavy rock. Εξαιρετικές ιδέες. Ποιοτικότατη εμφάνιση. Αδικημένη μπάντα στο έπακρο (στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον). Φοβερός ήχος, εκπληκτική ενέργεια και, χωρίς να το περιμένουν ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που το ζήτησαν, encore. Σοβαρή και επαγγελματική, η καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς πραγματοποιήθηκε κάτω από τις χειρότερες πιθανές συνθήκες.

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

563