AMBUSH: “Desecrator”

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “Firestorm” και τις πολύ καλές κριτικές που έλαβε από σύσσωμο τον μεταλλικό τύπο, οι Σουηδοί Ambush επιστρέφουν χωρίς χρονοτριβή με το δεύτερο πόνημά τους υπό τον τίτλο “Desecrator”.

Χωρίς αλλαγές στη σύνθεση και με την ίδια όρεξη για αγνό και χωρίς φρού φρού και αρώματα Heavy Metal, η μπάντα μας προσφέρει 9 κομμάτια τιμιότατου και παραδοσιακού Heavy στα χνάρια των Judas Priest, Accept και Riot.

Όσοι έχετε ακούσει το ντεπούτο ξέρετε ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε. Αλλαγές στον ήχο δεν υπάρχουν, αφενός γιατί δεν χρειάζεται, αφετέρου γιατί δεν τους κόβω στη παρούσα φάση να θέλουν να πειραματιστούν με οτίδηποτε παρεκκλίνει από αυτό στο οποίο είναι ταμένοι.

Η μαγκιά της μπάντας έγκειται στο ότι καταφέρνουν να πάρουν τον παραδοσιακό και vintage ήχο των 80s και να παρουσιάσουν την εκδοχή του εν έτη 2015. Ο κίνδυνος να πέσουν στα κλισέ του είδους ήταν τεράστιος αλλά εν τέλη κυκλοφόρησαν έναν πάρα πολύ καλό δίσκο με μια έντονη μεταλλική φρεσκάδα που θα χαροποιήσει όλους τους αμετανόητους. 

Οι ταχύτητες γρήγορες επί το πλείστον, με τις δύο κιθάρες να πετάνε φωτιές απο το πρώτο λεπτό και τον Jacobsson να αποδυκνύει και σε αυτό το δίσκο γιατί θεωρείται απο τους καλύτερους τραγουδιστές του NWOTHM. Εκφραστικός και μανιασμένος όταν χρειάζεται καταφέρνει και κρατάει ένα προσωπικό στύλ χωρίς βέβαιa να κρύβει την αγάπη του για το Ralf Sheepers. Ακούστε το 7λεπτο “The seventh seal” με τις maiden-ικες πινελιές και σίγουρα θα του βγάλετε το καπέλο, ή το προσωπικά αγαπημένο “The chain reaction” το οποίο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα του πως θα πρέπει να παίζεται το Heavy Metal, 46 χρόνια μετά την ίδρυσή του.     

Επίσης να τονίσω  ότι η παραγωγή του “Desecrator”είναι η ιδανική και αυτό πρέπει να πιστωθεί στη μπάντα αφού δείχνουν να προσέχουν την κάθε λεπτομέρεια. Επίσης ένα μπράβο και στη High Roller records που τα τελευταία χρόνια μας έχει προσφέρει ουκ ολίγες δισκάρες.

Ακούστε και θα γουστάρετε γιατί με τέτοιες μπάντες επιβεβαιώνεται η ρήση ότι το Heavy Metal δεν θα πεθάνει ποτέ.

683