ABOVE US THE WAVES: Νέο lyric video

Οι Καβαλιώτες Above Us The Waves μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους lyric video για το promo single WINDCHEATER. To animation είναι δουλειά του Μάνθου Στεργίου(Tardive Dyskinesia) ενώ τo mix/master έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Κατσαούνης.

Η θεματολογία αγγίζει το ευαίσθητο θέμα των προσφύγων και την τραγική τύχη όλων αυτών των ανθρώπων που παλεύουν με τόσες αντιξοότητες για ένα καλύτερο μέλλον. Το νέο album των AUTW αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2016 απο την νεοσύστατη Made Of Stone Records.

Οι Above Us The Waves είναι ένα 5μελές συγκρότημα από την πόλη της Καβάλας και ο ήχος τους περιέχει στοιχεία μελωδικού death metal και μοντέρνου hardcore. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε αρχικά από τον Βασίλη Τσάνταλη (Κιθάρες) και Θοδωρή Σιμιτσάκο(τύμπανα) και μετά από αρκετές αλλαγές μελών οι Γιώργος Ασλάνης(κιθάρες), Ντίνος Κοντέλας(μπάσο) και Βαγγέλης Παπαβασιλείου (Φωνητικά) ολοκλήρωσαν το τρέχον line up. Μετά από ένα demo (2009), ένα promo EP (2011) και πολλές ζωντανές εμφανίσεις, οι AUTW κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Anchors Aweigh”, τον Οκτώβριο του 2013 μέσω της ανεξάρτητης εταιρίας Spreading Dysphoria Industries, το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Η ενέργεια των ζωντανών τους εμφανίσεων τους έχει εξασφαλίσει μια συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα και πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικο. Έχουν επίσης εμφανιστεί δίπλα σε σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας metal και hardcore σκηνής όπως Unearth, Comeback Kid, Caliban, Defeater, Rotting Christ, Septic Flesh κλπ και έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το Rock-Off (Κωνσταντινούπολη, 2014 ) με ΗΙΜ, Megadeth, Gojira  Amon Amarth κ.α. και σε γνωστα ελληνικά φεστιβάλ (Defcon, New Long κλπ). Το 2015 βρίσκει τους AUTW στο στάδιο προετοιμασίας του δεύτερου full length album τους έχοντας την υποστήριξη της Made of Stone Records με πρώτο δείγμα το single για το κομμάτι Windcheater.

172