Craang, Hogg, Naxatras (24/9/2015) An Club

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθεί τοποθέτηση προϊόντος!

Ρετσίνα, στόνερ και ψυχεδέλεια ήταν η σύνθεση της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου στα Εξάρχεια. Τρεις μπάντες του heavy rock ήχου έκαναν μουσική επίθεση και πολιόρκησαν το An Club.

Ο κόσμος ήταν αρκετός στις 10 παρά 10, όταν και ξεκίνησαν οι νεαροί Naxatras το διαπολιτισμικό τους ταξίδι μεταξύ Pink Floyd, Hawkwind (τελείωσαν μάλιστα ένα κομμάτι με το riff του “Hasan I Sahba”) και τους Kyuss.

Ορεξάτοι, δυναμικοί και ενδιαφέροντες ερμήνευσαν κομμάτια από το ομώνυμο ντεμπούτο τους, αλλά και κάποια που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό.

Ομορφος ήχος, καλή παρουσία επί σκηνής και με ταπεινοφροσύνη μπροστά στο αθηνέζικο κοινό, πήραν πολλούς πόντους για το μέλλον.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι Hogg, με πιο in your face, heavy rock ήχο και με τον θεότρελο frontman να αστειέυται συνεχώς, να μιλάει δυνατά εκτός μικροφώνου στο An που είχε αδειάσει λόγω ώρας υποθέτω (οι μικρότερες ηλικίες πάνε πακέτο με τις ώρες των ΜΜΜ) , πικάροντας τους εναπομείναντες στο χώρο, προσπαθώντας να του φέρει πιο κοντά στη σκηνή.

“To επόμενο λέγεται Embrace Destruction. Αν έπαιζαν οι Destruction από κει κάτω θα τους βλέπατε;” και άλλα τέτοια όμορφα που αν μη τι άλλο μας έφτιαξαν τη διάθεση.

Ρετσίνα Κουρτάκη (προδοσία κατ’ εμέ, έπρεπε Μαλαματίνα, μας χαλάνε τα στερεότυπα) και κάτι άλλα άγνωστα εμφιαλωμένα ηδύποτα ήταν σκορπισμένα στη σκηνή, η οποία φιλοξένησε του Hogg για τουλάχιστον μια ώρα  (καλά, μπορεί να πέφτω και έξω, μη με χρεώσετε!).

Το τελικό στάδιο της βραδιάς εκείνης ήταν η εμφάνιση των εκπληκτικών Craang, με την δεσποινίδα Θεανώ στο μπάσο, που ήταν η μοναδική γυναίκα της βραδιάς και πραγματικά έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους “συναδέλφους” της. Τα φοβερά της πατήματα και η ρυθμική τους σύζευξη με τα τύμπανα, άφηνα πολύ μεγάλο χώρο για να απλωθεί η κιθάρα και τα εφέ της.

Με το εξαιρετικό “To The Estimated Size Of The Universe” (review) να κυριαρχεί, το Θεσσαλονίτικο τρίο μας μάγεψε μέχρι της 2 πέριπου μετά τα μεσάνυχτα. Η κιθάρα του Μάνου έμεινε από μια χορδή και εκείνος, συνέχισε κανονικά αγνοώντας το drummer του που τον προέτρεπε να την αλλάξει, και μάλιστα ανέβασε ρυθμούς με σάλτα στον αέρα και έντονες κινήσεις. Λίγο πριν το τέλος, όμως άλλαξε τη χορδή και οι Craang τελείωσαν τη βραδιά με την κομματάρα “Butterfly”.

Έμαθα πως θέλουν να ξανάρθουν. Ε, να τους ξαναφέρετε, για να τους δουν και όσοι έφυγαν φοβούμενοι μη χάσουν το μετρό.

Φωτογραφίες: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

503

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.