SKEPTICISM: “Ordeal”

DOOM ρε μουνιά! Actually FUNERAL DOOM ρε μουνιά! Όταν έξω κάνει ζέστη μέσα κάνει Skepticism, και πάει λέγοντας.

Oι Φινλανδοί Skepticism κυκλοφορούν τον πέμπτο τους κατά σειρά full length δίσκο ονόματι “Ordeal” και πρώτο τους με δισκογραφική τη Svart κι ένα έχω να πω: τι ήταν αυτό που με βρήκε μεσημεριάτικα την γύναικα; Για όσους δεν είναι γνώριμοι με την μουσική των Skepticism, ενδεικτικά αναφέρω πως μαζί με τους συμπατριώτες τους Thergothon αποτελούν τους πρωτοπόρους του ιδιώματος του funeral doom. Και since 1991 (οι Skepticism ντε) συνεχίζουν να προσφέρουν απλόχερα πόνο.

Πατάω το play και η ατμόσφαιρα γεμίζει από το εναρκτήριο “You”. Από εκεί και πέρα ό,τι και να πώ είναι λίγο, το στομάχι σφίγγεται και ο νους αφήνεται σε αυτό το καθοδικό ταξίδι προς τα Τάρταρα. Μακροσκελείς συνθέσεις, κιθαριστικά solos, growls και spoken words , ατμόσφαιρα πιο βαριά και από τσιμέντο, μιζέρια, σκατίλα, απογοήτευση. Όλα αυτά συνθέτουν το τελευταίο πόνημα των Φινλανδών το οποίο και επέλεξαν να ηχογραφήσουν live  σε κοινό παρά σε studio. (πουτανιά;).

Ο δίσκος αποτελείται στο σύνολο από 8 συνθέσεις, οι έξι εκ των οποίων είναι καινούριες και δύο παλαιότερες τα “Pouring” και “Τhe March and The Stream” από τα “Stormcrowfleet” και “Lead And Aether” αντίστοιχα. Τέλος τα δύο τελευταία λεπτά του “Closing Music” με τα spoken words και την γαμημένη την συναισθηματική ενταση που βγάζουν, σε συνδυασμό με την χρήση των πλήκτρων στο background, σου υπενθυμίζουν αυτό που ήδη ξέρεις, αυτό ο κόσμος είναι ήδη πολλά κιλά σκατά και δεν θα αλλάξει ποτέ…

Αχ, πάντα τέτοια.

525