Raised Fist, Endsight, The Locals (12/09/2015) Κύτταρο

Κύτταρο και πάλι, μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και με τη ζέστη να έχει καταλαγιάσει, ήρθε η ώρα για λίγο “τίμιο” ξύλο.

Οι Σουηδοί Raised Fist επισκέπτονται την Αθήνα για Τρίτη φορά και έχουν στις αποσκευές τους το νέο τους album “From The North” (review).

Φτάνοντας στο Κύτταρο γύρω στις 9.30 και αφού χαιρετήσαμε γνωστές φάτσες, ανάμεσα σε αρκετό κόσμο, μπήκαμε γρήγορα μέσα για να δούμε τους The Locals να ετοιμάζονται να ξεκινήσουν να βάζουν φωτιά στην εξέδρα.

Και λέω εξέδρα, γιατί όταν ακούω Oi! Punk σκέφτομαι χουλιγκανικό ξύλο έξω από αγγλικά γήπεδα και πολλά πολλά pints. Έτσι, ακριβώς ήταν η μουσική τους, στεγασμένη μέσα σε μια καλή σκηνική παρουσία και την γρεζάτη punk rock φωνή του frontman τους να δίνει πόντους στο σύνολο.

Αν σας αρέσουν μπάντες σαν τους Oi! Polloi και τους Cock Sparrer ή ακόμα τους δικούς μας Bootstroke, περνάτε καλά. Δυστυχώς, κάποιο πρόβλημα σε μια από τις κιθάρες του έκανε να κατέβουν νωρίτερα από το αναμενόμενο από τη σκηνή.

Για τους Endsight δεν χρειάζεται να εξηγήσεις πολλά. Ο ένας κιθαρίστας με μπλούζα At The Gates, ο άλλος με In Flames, σε ένα φόρο τιμής στο NWOSDM, παιγμένο σε λίγο πιο core, κατά στιγμές, ρυθμούς.

Έχοντας τον συνδιοργανωτή Βασίλη “The Machine” Κουτσουφλάκη στα τύμπανα να ταλαιπωρεί δέρματα και πιατίνια και έναν δαιμόνιο frontman, ο οποίος όλο γίνεται και πιο καλός σκηνικά, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Θυμίζοντας πως οι Έλληνες μουσικοί χρειάζονται τη στήριξη μας και προσκαλώντας μας στα έμπροσθεν της σκηνής, οι Endisght θέρισαν για μια ακόμη φορά, εδραιώνοντας τη θέση τους στο πάνθεον της εγχώριας μουσικής. Περιμένουμε να ακούσουμε το νέο τους ΕΡ.

Ώρα πέρασε αρκετή. Κορμιά πολλά σουλάτσαραν στη σκηνή προετοιμάζοντας την επίθεση της Υψωμένης Γροθιάς. Τα φώτα χαμήλωσαν και η εισαγωγική μουσική προλόγισε “σιωπηλά” τον κύριο Alexander Hagman και την παρέα του.

“Sound of the Republic” για αρχή και επιτέλους μετά από καιρό βλέπω stage dives και καλό ξύλο στο παρκέ. Η setlist, όπως ξέραμε οι γνωρίζοντες, δεν ήταν μεγάλη και είχε ως κέντρο τις τρεις τελευταίες τους κυκλοφορίες “The Sound of the Republic”, “Veil of Ignorance” και “From The North”.

“Ακούστε τώρα! Οι Raised Fist είναι εδώ! Μαλάκα.” είπε ο Commander σε άπταιστα ελληνικά (το είχε προβάρει καλά) και μας ευχαρίστησε όλους που ήμασταν εκεί και πάλι.

“Chaos” και η κομματάρα “Man & Earth” από το νέο album. “Some of These Times”, “Killing It” και η μάχη συνεχίζετε με τους οργανοπαίχτες να χοροπηδούν συνεχώς υπό τις σταθερές τυμπανοκρουσίες του συναδέλφου τους. Το τι έγινε με το αξεπέραστο “Running Man” δεν περιγράφετε και λίγο αργότερα, η μπάντα έφυγε για λίγα λεπτά για να επιστρέψει παίζοντας τα “Perfectly Broken” (αν δεν κάηκα από τη χαρά μου) και τον σύγχρονο ύμνο τους “Friends and Traitors”, που έκλεισε τη βραδιά.

Ως έμπειρος εξασκών τις πολεμικές τέχνες, o Αlexander έδινε show πραγματικό με τις εναέριες κλωτσιές του και βάζοντας στη συνέχεια στόχο ένα από τα μικροφωνικά σταντ (το γκρέμισε με επιτυχία).

Πολύ καλός ήχος, εξαιρετικοί όλοι τους στη σκηνή, μικρή η διάρκεια τους, αλλά οι περισσότεροι το περιμέναμε αυτό και μάθαμε πως φέρανε διακοπές τις οικογένειες τους.

Δε θα τους συγχωρήσω όμως, την απουσία του “Breaking me up”!

Τέταρτη φορά…αλλά θέλω πάλι να τους δω!

Φωτογραφίες: Αποστόλης Καλλιακμάνης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

457

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.