JACKSON FIREBIRD: “Shake The Breakdown”

Δύο και να καίνε!

Οι Brendan Harvey (κιθάρα/φωνή) και Dale Hudak (τύμπανα/φωνή) από την Αυστραλία είναι οι Jackson Firebird που μου είχαν τραβήξει την προσοχή και με το περσινό τους “Cock Rockin’” (review).

Άκρατο rock ‘n’ roll και μια ακόμη απόδειξη πως δύο μουσικοί με όραμα μπορούν να τα κάνουν από μόνοι τους πουτάνα και τα πράγματα είναι πολύ πιο βαριά και θεματικά αυτή τη φορά.

Ξεκινάνε πολύ γκρούβι με το “Mohawk Bang!” και grunge-άρουν με το “Get Away”.

Και όταν ακούς την επιρροή των ZZ Top στο κομμάτι “Sin for your lovin’” (πόση γκρούβα, ρε δικέ μου!) τους συμπαθείς ακόμη περισσότερο και η διασκευή στο “Fat Bottomed Girls” των Queen, το οποίο μετατρέπεται σε southern rock γλέντι μόνο να ανυψώσει μπορεί το album αυτό, με τα slides του κυρίου Harvey να γουστάρουν.

Γεμάτο με κομματάρες σαν τα “Voodoo”, “Headache Mantra” (λίγο Dog Eat Dog ακούγεται αυτό) είναι για να ακούγεται τέρμα και να μαθαίνει και οι γειτονιά μπαλίτσα.

Γενικά, οι Motley Crue συναντούν τους ΖΖ Τοπ, σε ένα πέρασμα από την grunge και desert σκηνή, όλα φιλτραρισμένα σε ηλεκτρικά blues, σε ένα αποτέλεσμα που σε σηκώνει από την καρέκλα και θέλεις να τα κάνεις όλα λίμπα.

Πρέπει το δίχως άλλο να γνωρίσεις αυτό το καταπληκτικό ντουέτο από την Αυστραλία!

524

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.