OVERPOWER

Ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα ονόματα της εγχώριας παραγωγής, είναι και οι Θεσσαλονικείς Overpower, ένα σχήμα ενεργειακού hard rock ‘n’ roll που έκανε την εμφάνισή του πρίν από περίπου δυο χρόνια με το debut “It Takes A Little Time”, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εντύπωση με το απολαυστικό, όσο και ασύνηθες, μουσικό ύφος του. Η μπάντα θα συμμετάσχει στο Rock On The Beach”, ένα festival το οποίο διοργανώνεται από την ROARecords και θα λάβει χώρα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης και με την ευκαιρία αυτή, το Rockway.gr “τσίμπησε” τον Αλέξανδρο Βλασιάδη, κιθαρίστα της μπάντας, για μια μικρή κουβεντούλα.

Καλησπέρα Αλέξη. Κι ας ξεκινήσουμε με κάποια ιστορικά στοιχεία. Η πρώτη σας εμφάνιση στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας ήταν με το αυτοχρηματοδοτούμενο debut σας “It takes a little time”, στο οποίο το ακροατήριο ήλθε σε επαφή με ένα είδος μουσικής όχι και τόσο σύνηθες για τα δεδομένα της χώρας μας. Τι αποκομίσατε από τις αντιδράσεις του κόσμου; Είστε ικανοποιημένοι από την αποδοχή του δίσκου σας;
Η αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση των φίλων που άκουσαν το “It Takes A Little Time” ήταν θετικότατη! Εντάξει, ένα debut self-released album μιας νέας μπάντας δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά, αλλά παρ’ όλα αυτά είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την αποδοχή του δίσκου και της μπάντας.

Το όνομά σας φέρνει συνειρμικά το νου σε κάτι έντονο και η αλήθεια είναι ότι η μουσική σας ανταπεξέρχεται σ’ αυτήν τη σκέψη. Πως θα ορίζατε εσείς οι ίδιοι τη μουσική σας σε κάποιον που δεν σας γνωρίζει;
Αν και δεν μου αρέσουν και πολύ οι ταμπέλες πιστεύω ότι οι Overpower είναι μια high energy rock ‘n’ roll μπάντα με την ευρεία έννοια του όρου, χωρίς στεγανά μιας και μας κατευθύνει πάντα το συναίσθημα και η έμπνευση της στιγμής.

Ποιές είναι οι μουσικές καταβολές της μπάντας; Οι δικές σου προσωπικές επιρροές ως κιθαρίστας;
Μουσικά όλο το φάσμα του καλού rock. Neil Young, Pearl Jam, Motorhead, Hellacopters, Thin Lizzy, AC / DC, Tom Petty και άλλα. Πιστεύω ότι αυτό είναι και το καλύτερο συστατικό που έχουμε σαν μπάντα. Όσον αφορά τις προσωπικές μου καθαριστικές επιρροές είναι παρά πολλές, αλλά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στους Keith Richards, Angus Young και JJ Cale.

Για το χρονικό διάστημα που υπάρχετε, θα έλεγε κανείς πως έχετε αναπτύξει μια αρκετά έντονη δραστηριότητα, είτε με official clips είτε μέσω live events. Οι καθημερινές συνθήκες στη χώρα μας δυσκολεύουν τα πράγματα. Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα σαν εσάς να προωθήσει τη μουσική της σε ευρύτερο ακροατήριο;
Nαι, η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ενεργοί μπορούμε. Είναι αρκετά δύσκολο κυρίως γιατί από τη μια ο κόσμος κουράστηκε από τις πολλές YouTube μπάντες και από την άλλη, θεωρώ ότι ο Έλληνας ακροατής είναι λίγο αργός στο να αποδεχτεί κάτι καινούριο. Βεβαία μετά, αν του αρέσει, μένει για πάντα αγαπημένο!

Το 2015 σας βρίσκει με ένα συμβόλαιο συνεργασίας με τη ROARecords. Πως νοιώθετε και πως το αντιμετωπίζετε;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε με τη ROAR! Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους δίπλα σου με αγάπη για αυτό που κάνεις, να σε στηρίζουν και να υπάρχει κοινός στόχος για το καλύτερο.

Αυτό το συμβόλαιο σημαίνει ότι έχετε ήδη σχεδιάσει την επόμενη σας κίνηση, δηλαδή την κυκλοφορία του επόμενού σας album. Έχεις κάποιες πληροφορίες να μας δώσεις για τα άμεσά σας πλάνα;
Έχουμε ήδη δρομολογήσει τη νέα μας κυκλοφορία για τις αρχές του 2016. Το φθινόπωρο μπαίνουμε στο studio για ηχογραφήσεις αλλά ωστόσο θέλουμε να κάνουμε και όσο το δυνατόν περισσότερα live μπορούμε.

Πως βλέπεις τα πράγματα στην Ελλάδα αναφορικά με τη μουσική σας; Έχετε βλέψεις για μια αξιόλογη πορεία στο εξωτερικό;
Στην Ελλάδα πλέον θεωρώ ότι ο κόσμος είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση με σωστές βάσεις. Σίγουρα υπάρχουν κάποια στυλ που είναι πιο “μοδάτα”, αλλά αν κάτι αξίζει πιστεύω ότι δεν χάνεται. Ναι, η αλήθεια είναι ότι μας ενδιαφέρει πολύ το εξωτερικό και θα θέλαμε κάποια στιγμή να μπορούμε να περιοδεύσουμε αξιοπρεπώς!

Στις 4  Σεπτεμβρίου πρόκειται να λάβετε μέρος στο “Rock On The Beach” festival ανάμεσα σε συγκροτήματα που έχουν να επιδείξουν αρκετές περγαμηνές. Τι γνώμη έχετε γι’ αυτή τη συμμετοχή και τις μπάντες που θα μοιραστούν τη σκηνή μαζί σας;
Γουστάρουμε στο full που θα είμαστε και εμείς στο“Rock On The Beach”. Είναι μια τεράστια προσπάθεια για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης που πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι! Όλες οι μπάντες είναι άκρως επαγγελματικές και πιστεύω ότι δεν θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο.

Πως θα περιγράφατε ένα live σας και τι να περιμένουν οι ακροατές από εσάς;
Δύσκολη ερώτηση! Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον που να μας έχει παρακολουθήσει ζωντανά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε όλα μας κάθε show μας να είναι βγάζει όση ενέργεια μπορεί.

Αυτά από εμένα, η τελευταία κουβέντα προς τους αναγνώστες του Rockway.gr, δική σου.
Να ‘σαι καλά Ιορδάνη. Rockway is the only way! Keep it real! Cheers!

196

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.