HAIL OF BULLETS: “On Divine Winds”

Η αγάπη για το old school Death Metal ένωσε πέντε μουσικούς στα τέλη του 2006 ώστε αυτοί να δημιουργήσουν τους Hail Of Bullets.

Τα μέλη αυτής της μπάντας εμφανίζονται σε δουλειές των Pestilence, Bolt Thrower, Asphyx, Ayreon, και Gorefest ενώ οι κύριες επιρροές τους είναι οι Autopsy και οι Celtic Frost.

Μετά από το ντεμπούτο τους, το ”Of Frost And War” του 2008 και την περιοδεία προώθησής του επιστρέφουν με το ”On Divine Winds”. Διαβασμένοι αρκετά περί του θέματος συνεχίζουν στιχουργικά να ασχολούνται με τον πόλεμο και πιο συγκεκριμένα σε αυτόν μεταξύ Ιαπωνίας και Αμερικής στον Ειρηνικό Ωκεανό. Γι’ αυτό το λόγο και τα δύο albums των Ολλανδών θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως Concept. Όπως και στο ”Of Frost And War” λοιπόν δίνουν ένα μάθημα ιστορίας με τον δικό τους τρόπο και σίγουρα όχι όπως γίνεται στα σχολεία. Μουσικά το album αυτό είναι το ίδιο με το προηγούμενο, δηλαδή δυνατά riffs και με έναν Martin Van Drunen να βρυχάται σαν μανιακός, πάντα με την καλή έννοια. Με την δική τους ατμόσφαιρα προβάλουν όλο τον πόνο και την καταστροφή του πολύ αιματηρού πολέμου. Η ποιότητα του ήχου στο ”On Divine Winds” είναι πολύ καλύτερη από πριν με τις κιθάρες να είναι ένα κλικ χαμηλότερες, κάτι που δεν τις εμποδίζει να εκραγούν αφού ακόμα είναι πολύ δυνατές, όσο πρέπει.

Ενώ αρχικά είχαν δημιουργηθεί ως side project, τώρα είναι ένα απ’ τα καμάρια της Metal Blade. Πολύ αξιόλογος δίσκος από ένα πολύ καλό ανερχόμενο συγκρότημα με γνωστούς μουσικούς από αγαπημένα μας συγκροτήματα. Τι άλλο χρειάζεται;

649