ATILA: “V”

Ο 22χρονος Miguel Béco έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό δωμάτιο για την προσωπική του εκδοχή του black metal και παρουσιάζει μια οπτική του μέσω του πρώτου Atila δίσκου που είναι γεμάτος με σκοτεινή ηλεκτρονική μουσική.

Με ambient ήχους στο background να οδηγούν την μουσική από την αρχή μέχρι και το τέλος του “V”, ο Béco παίζει τον ρόλο του DJ από την κόλαση και δημιουργεί ένα ημί-industrial τελετουργικό γεμάτο σκοτεινά και επιθετικά beats μαζί με ατμοσφαιρικά και χαοτικά synths. Το αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργήσει κλειστοφοβικά αισθήματα ή και να αγριέψει τον ακροατή, κάτι που προφανώς και γίνεται εσκεμμένα, ενώ το αίσθημα του φανταστικά αποκρουστικού που ιντριγκάρει με το μυστήριο που το περιβάλει επιτυγχάνεται σχετικά εύκολα από τις μελωδίες που αποκαλύπτουν το εκκεντρικό σκεπτικό του δημιουργού τους.

Η ψυχρή μουσική του “V”, που στην πλειοψηφία της -πλην του “Homem”- είναι instrumental, θα μπορούσε να αποτελέσει soundtrack για φιλμ παντός είδους disturbing σκηνών του πιο cult κινηματογράφου που υπάρχει. Η κυνικότητα που αιωρείται αδιάκοπα όμως ωθεί τον Béco στην γραφικότητα και ο ακροατής ενίοτε πνίγεται σε κάτι βεβιασμένα πιο… ανώμαλο απ’ αυτό που θα μπορούσε να είναι. Το νόημα πάει κι έρχεται, αλλά αυτό που μένει είναι μια συλλογή από δαιμονικά αιθέριες μελωδίες που μπορούν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα άσχημες εικόνες μέσα από μια ιδιαίτερα έξυπνη εκτέλεση τους.

911