SAVATAGE: “Return To Wacken”

Να και ένα γεγονός που παίρνει επάξια τον τίτλο του “πολυαναμενόμενου”.

Ναι, στην επανένωση των Savatage αναφέρομαι, 8 χρόνια μετά την οριστική διάλυση του σχήματος το 2007, 25 χρόνια μετά την ίδρυσή του. Ενός σχήματος το οποίο από την αρχή έθεσε το στίγμα του στην παγκόσμια σκηνή και επεξέτεινε τα όρια ολάκερου του hard rock / heavy metal ήχου, παράλληλα με την εικαστική τελειοποίηση του ιδίου, με δίσκους όπως οι “The Dungeons Are Calling”, “Power Of The Night” και φυσικά με τη διαμόρφωση του Savatage metal από τη στιγμή της συνεργασίας τους με τον παραγωγό Paul O’ Neill και τη δημιουργία των ακρογωνιαίων “Hall Of The Mountain King”, “Gutter Ballet” και “Streets: A Rock Opera”.

Η επανασύνδεση έλαβε χώρα στη σκηνή του φετινού Wacken Open Air Festival, στην οποία οι Savatage επέστρεψαν μετά από σχεδόν μια δεκαετία και για να γιορτάσουν αυτό το γεγονός, η μπάντα κυκλοφόρησε το “Return To Wacken”, μια συλλογή κλασσικών ύμνων η οποία βασίζεται στα setlist των εμφανίσεων της στο ίδιο festival, το 1998 και το 2002.
Τα κομμάτια, είναι όλα αναγνωρισμένα ως θρυλικά και η κατανομή σχετικά ομοιογενής. Το “Prelude To Madness” και το ομώνυμο “Hall Of The Mountain King”, το ομώνυμο και το “When The Crowds Are Gone” από το “Gutter Ballet”, το “Chance” από το “Handful Of Rain”, το ομώνυμο “Edge Of Thorns”, τα “Wake Of Magellan” και “The Hourglass”, “Dead Winter Dead”, “Believe” και “Tonight He Grins Again” από το “Streets”.

Η εν λόγω συλλογή συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία για κάποιον που δεν έχει και τόσο μεγάλη σχέση με τη μουσική των Savatage. Για τους παλιούς φίλους τους, δεν έχει να δώσει κάτι ιδιαίτερο, εκτός από έναν ελαφρά καλύτερο ήχο, μιας και μόνο από τα ονόματα, καταλαβαίνει κάποιος το τι παίζεται. Αχρείαστο, αλλά από την άλλη ένα ιδανικό soundtrack για μια ωρίτσα σου που δε θέλεις να “ψαχτείς”, αλλά να διασκεδάσεις, ενδεχομένως να νοσταλγήσεις, ακούγοντας κάποιους από τους ύμνους που δημιούργησαν οι αδερφοί Oliva και οι εκάστοτε παρέες τους.

588

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.