DARK HOUND: “Oceans” EP

Τυχαίνει να ακούω για πρώτη φορά τους εν λόγω κυρίους.

Λάτρης του Progressive Metal δεν είμαι και παραδέχομαι ότι με την ακρόαση του νέου ΕΡ των Dark Hound “Oceans” δε βαρέθηκα καθόλου.

Οι κύριοι Dark Hound δημιουργούν στον χώρο του Heavy Metal τα τελευταία 6 χρόνια (από το 2009), πέρυσι έβγαλαν τον ομώνυμο πρώτο τους δίσκο και τώρα έβγαλαν και το νέο τους ΕΡ.

Άκρως πλουραλιστικό το “Oceans” καθώς και στα 5 κομμάτια ακούγονται όλες οι επιρροές των μελών τους. Από το British συναίσθημα με τα backround μελωδικά riff και τα doom ξυρισμένα ξεκινήματα στα τραγούδια τους μέχρι τις groovy κιθάρες και τα χαοτικά φωνητικά που ξυπνάνε ακόμα και το υποσυνείδητο σου. Από το μελωδικό mid tempo με τα ταξιδιάρικα solo του και την lead κιθάρα σε ρόλο στρατηγού μέχρι τα γρήγορα και απότομα κοψίματα που σου θυμίζουν τους Megadeth.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα άρτιο και αρμονικό σύνολο το οποίο δε σε κάνει να βαρεθείς ούτε δευτερόλεπτο. Το μόνο που σε κάνει είναι να πατήσεις το repeat!

450

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.