TRACER: “Water for Thirsty Dogs”

Ειλικρινά χαίρομαι όταν βλέπω μπάντες που, ενώ πέρασαν στο ντούκου αρχικά, κατάφεραν να δημιουργήσουν το κοινό τους και να μη χαθούν από τη στιγμή που το αξίζουν.

Το ντεμπούτο των Tracer είχε φτάσει στα χέρια μου το 2011 και είχε αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο ευχάριστες εκπλήξεις εκείνης της χρονιάς. Το τρίο από την Αυστραλία παρέδωσε ένα album επηρεασμένο από το σύγχρονο stoner/ grunge, με αρκετό groove και εξαιρετικές συνθέσεις.

Το 2013 βγήκε το δεύτερο, αρκετά καλό επίσης, “El Pistolero”, με το σχήμα να κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Φέτος κυκλοφορεί η τρίτη τους δουλειά, ονόματι “Water for Thirsty Dogs”, με τον πήχη να παραμένει υψηλός και τη συνταγή να ακολουθείται πιστά, μιας και μέχρι στιγμής αποδίδει.

Soundgarden και Queens of the Stone Age παραμένουν οι κύριες επιρροές των Tracer, με τα φωνητικά του Michael Brown να αποτίνουν έναν έμμεσο φόρο τιμής στον Chris Cornell, χωρίς όμως να πέφτει στην παγίδα του μιμητισμού.

Στο “Water for Thirsty Dogs” το group παρουσιάζεται ορεξάτο, με αρκετές uptempo συνθέσεις, κατάλληλες για συναυλίες και με μια μπομπάτη παραγωγή που αναδεικνύει τις συνθέσεις.
Τσέκαρε τα “We’re Only Animals”, “Us Against the World”, “Astronaut Juggernaut”, “Halfway to Zero”, “Homeward Bound”, και “Owe You Nothing”, για να καταλάβεις.

Ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε grunge επίπεδο, από ένα συγκρότημα που μέσα σε λίγα χρόνια έχει παρουσιάσει μόνο καλές δουλειές και δεν παύει να μεγαλώνει. Εσύ θα τους μάθεις επιτέλους ή περιμένεις να εμφανιστούν στο The Voice για να τους ανακαλύψεις;

470

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.