SERENITY BROKEN: “Savior” (Digital Single)

Έχοντας καθυστερήσει κατά πολύ το δεύτερό τους album, οι Serenity Broken επιλέγουν να δώσουν σημεία ζωής, κυκλοφορώντας ένα digital single.

Το “Savior” λοιπόν, εμπεριέχει δύο κομμάτια, τα οποία αποτελούν ένα πολύ μικρό ορεκτικό από το επερχόμενο full length της μπάντας. Κι επειδή δεν είναι βέβαιο το αν θα συμπεριληφθούν και στο album, η ακρόασή τους καθίσταται πιο ενδιαφέρουσα.

Το single ανοίγει με το “Savior”, το οποίο συνδυάζει τις επιρροές από Godsmack και Alice In Chains, που από το ντεμπούτο τους κιόλας οι Serenity Broken δεν έχουν κρύψει. Δυναμικό μπάσιμο, ριφάρα, τρομερό drumming και εξαιρετική ερμηνεία, που, για το γράφοντα, απογειώνεται στις γέφυρες μετά από το δεύτερο ρεφρέν.

Δεύτερο κομμάτι το μπαλαντοειδές “Desire”, μια πραγματικά πολύ καλή, και αισθαντική με τον τρόπο της, στιγμή για τους Serenity Broken που δίχως να πρωτοτυπεί στο χτίσιμό της, σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Πάρα πολύ καλή σύνθεση, με τα σωστά post grunge στοιχεία.

Τους Serenity Broken τους είχα ξεχωρίσει από το ντεμπούτο τους, κυρίως λόγω της διαφορετικής πρότασης που προσφέρουν μουσικά, η οποία στέκεται κυρίως στην Αμερικάνικη σκηνή και ίσως για αυτό δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, ειδικά σε μια περίοδο που για να σε προσέξει κάποιος οφείλεις να είσαι “στόουνερ”. Και η μαγκιά στα παιδιά αυτά είναι πως δεν επέλεξαν την εύκολη οδό, ούτε βασίζονται σε στιλιστικές μανιέρες και γνωριμίες που τους σπρώχνουν με το “έτσι θέλω”. Δουλευταράδες είναι, με μεράκι και σύνεση. Και το ότι δεν το βάζουν κάτω και παραμένουν ανήσυχοι στις δραστηριότητές τους, μένα μου λέει πολλά.

Σε αναμονή του full length λοιπόν.

663

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.