OCEAN MIND: “Underwater”

To Αθηναϊκό power trio επιστρέφει δισκογραφικά για τρίτη φορά και δεύτερη υπό την προστασία της εταιρίας The Leaders.

To δεύτερο τους album “2 Ready to Live” (review) με είχε ικανοποιήσει αρκετά και ήμουν περίεργος να ακούσω τη συνέχεια.

Αυτήν τη φορά, διακρίνω μεγαλύτερη δόση blues στον ήχο τους, συχνή χρήση hammond και προσπάθεια κλασικοποίησης του rock τους.

Η διασκευή του “House of the rising sun” δεν μου έκανε το κλικ που θα περίμενα και γενικά ο ήχος είναι και πάλι πολύ κοντά στο τώρα των Spiritual Beggars, με μια ισορροπία μεταξύ hard rock και blues (ακούστε το “Mushroom Fever”).

Έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά με τα κομμάτια τους και τα φωνητικά αλά Lanegan έχουν καλυτερεύσει, η παραγωγή είναι καλή και η διάρκεια είναι πέραν του χορταστικού αφού στο διπλό cd που κυκλοφορεί μιλάμε για σχεδόν δυο ώρες μουσική.

Και εκεί που λες πως όλα είναι απλά, σκάει ένα 36λεπτο κομμάτι, τίγκα προοδευτικό και δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Το “Chained” είναι εκείνο που σε καθηλώνει τελικά στα τέλη του πρώτου CD.

Το δεύτερο δισκάκι περιέχει ίσως το ομορφότερο κομμάτι όλων με τίτλο “Luz Control”, καθώς και το άκρως συμπαθητικό “Lonesome Traveller” και κάνει ακόμα πιο χορταστικό το διπλό δώρο των Ocean Mind.

To δίωρο πανηγύρι των O.M. τελειώνει με την εξαιρετική μπαλάντα “Erased” και με ένα ακόμη τεράστιας διάρκειας προοδευτικό κομμάτι 37 λεπτών “Bowshot”.

Το “Underwater” σε διχάζει περισσότερο και από δημοψήφισμα και όμως καταφέρνει να καταλήξει σε απόφαση με θετικό πρόσημο.

428

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.