BLACK MAP

Μέλη των Trophy Fire, Dredg και Far ενώθηκαν για να φτιάξουν τους Καλιφορνέζους Black Map, κυκλοφόρησαν το “…And We Explode” και ήδη τρέχουν για το δεύτερο album τους. Εμείς μιλήσαμε με τον frontman Ben Flanagan για τις πρόσφατες εμπειρίες τους, το νέο τους υλικό και την πιθανότητα να μας επισκεφτούν για live.

Γεια σου Ben!
Γειά σου Ελλάδα! Είχα μάθημα ψυχολογίας στο κολλέγιο και πέρασα αρκετό από τον χρόνο μου μαθαίνοντας μερικούς από τους σπουδαίους στοχαστές σας. Θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω εκεί κάποια μέρα.

Ποιες είναι οι επιρροές των Black Map;
Όλοι στη μπάντα έχουμε αρκετές διαφορετικές. Μερικές που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι οι Failure, Entombed, Deftones, Nirvana και οι Helmet. Παίζουμε heavy μουσική, αλλά σίγουρα επιρρεαζόμαστε και από συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως Pink Floyd, Bjork, Portishead, Depeche Mode… μας αρέσει ο συνδυασμός heavy και όμορφης μουσικής, οπότε οι επιρροές μας το αντικατοπτρίζουν με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο.

Κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας πριν από μερικούς μήνες, όμως φαίνεστε έτοιμοι να κυκλοφορήσετε ήδη νέο υλικό.
Έχουμε αρκετά νέα τραγούδια έτοιμα. Δεν έχουμε αποφασίσει με ποιον θα ηχογραφήσουμε το επόμενο album μας ακόμα, ούτε έχουμε διαλέξει ημερομηνίες, αλλά είμαστε σε αυτή την διαδικασία. Το album λογικά θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι γι’ αυτό.

Κάθε ένας από εσάς είναι μέλος και μιας ακόμα μπάντας (Trophy Fire, Dredg, Far). Πως διαχειρίζεστε τον χρόνο σας;
Οι Black Map είναι η προτεραιότητα μας αυτό τον καιρό. Οι Trophy Fire και οι Dredg είναι ακόμα ενωμένοι, όμως δεν περιοδεύουν ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Έτσι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Γενικά όμως δεν είναι δύσκολο να διατηρείς πολλαπλά συγκροτήματα, πολλοί καλλιτέχνες το κάνουν ώστε να εκφράζονται καλύτερα με τις διαφορετικές μουσικές πτυχές τους.

Μοιραστήκατε την σκηνή με τους Circa Survive, Poets of the Fall, Double Crush Syndrome και Tidalwave πριν από έναν μήνα στην Ευρώπη. Πως πήγε αυτό το tour; Θα επιστρέψετε σύντομα στην ήπειρο; Παίζει μήπως καμία επίσκεψη και από Ελλάδα;
Πήγε φανταστικά! Ξεκινήσαμε συμμετέχοντας σε δύο φεστιβάλ, το Rockavaria και το Rock In Rivier, και ύστερα συνεχίσαμε με τα shows με τις μπάντες που ανέφερες. Είμασταν headliners στο Αμβούργο στο τέλος αυτής της περιοδείας και στην ουσία ήταν το πρώτο “δικό μας” show σε κάποια ξένη χώρα, γεγονός φανταστικό και πετυχημένο σύμφωνα με τις δικές μας προσδοκίες. Το ότι θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη είναι το μόνο βέβαιο, οι fans εκεί ήταν πολύ καλοί απέναντι μας. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία θα εμφανιζόμασταν και στην Ελλάδα!

Πως ήταν για όλους σας να ξεκινάτε από το μηδέν με ένα νέο project;
Ήταν διασκεδαστικό. Η μπάντα είναι εύκολη. Απλά μπαίνουμε μαζί σε ένα δωμάτιο και αφήνουμε να κομμάτια να πετάνε. Είναι ωραίο να έχουμε έναν άδειο καμβά. Να μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι από την αρχή και να μην έχουμε κάτι από το παρελθόν να μας ακολουθεί και να οδηγεί οτιδήποτε κάνουμε.

Τι προσδοκίες έχετε για το μέλλον;
Περισσότερες περιοδείες. Περισσότερα albums. Θα προσπαθούμε να φτιάχνουμε την μουσική που μας εμπνέει.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ben!
Κι εγώ, ελπίζω να σας δούμε στην Ελλάδα το 2016!

246