CHRIS SQUIRE: Πέρασε στην αθανασία στα 67 του. R.I.P.

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Chris Squire, μπασίστας των μεγάλων prog / rockers Yes, πέρασε στην αιωνιότητα, στην ηλικία των 67 ετών, στις 27 Ιουνίου, υποκύπτοντας στην οξεία ερυθροειδή λευχαιμία που εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό.

Ο Squire, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1948, ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Yes to 1968 και είναι ο μοναδικός μουσικός που έπαιξε σε όλα τα album τους, από το ομώνυμα τιτλοφορημένο debut του 1969 μέχρι και το τελευταίο “Heaven On Earth” (review). Είχε ήδη ανακοινωθεί ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από τους Yes με τον Billy Sherwood να τον αντικαθιστά για την επερχόμενη περιοδεία του σχήματος, μαζί με τους Toto. Η πρώτη ημερομηνία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου, θα γίνει η πρώτη στιγμή στην ιστορία που οι Yes θα παρουσιαστούν ζωντανά χωρίς τον Squire.

Αναγνωρισμένος σαν ένας από τους καλύτερους μπασίστες από όλη τη μουσική κοινότητα, η συνεισφορά του στα “Fragile”,  “Tales From Topographic Oceans”, “Going For The One” και “90125” όπως επίσης και οι πολλές συμμετοχές του σε μνημειώδεις κυκλοφορίες όπως τα “Six Wives Of Henry VIII” του Rick Wakeman, “Out Of The Tunnel’s Mouth” και “ Beyond The Shrouded Horizon” του Steve Hackett(Genesis) και το solo album του “ Fish Out Of Water”, θα αφήσουν το όνομά του στην ιστορία, ανεξίτηλα γραμμένο.

Εν Ειρήνη.

263