WARSHIP, KOSMOGONIA, MOHAWK, DROP DEAD VICTIMS (13/06/2015) The Crow Club

Ένα ξεχωριστό live μας περίμενε το βράδυ του Σαββάτου στο Crow Club με heavy/ punk rock αισθητική και 3 μπάντες, μιας και τους Kosmogonia τους είχα ξαναδεί, που δεν είχα καμία επαφή στο παρελθόν.

Και μετά από τις πληγές που άνοιξαν τέσσερις μέρες πρίν από τους Dying Fetus, είπα να πάρω την μπιρίτσα μου και να παρακολουθήσω χαλαρά το live.

Στις 22:20 την αρχή έκαναν οι hardcore/ punk Drop Dead Victims. Η μπάντα παρουσιάστηκε αρκετά καλή, δυστυχώς όμως με μέτριο ήχο ο οποίος σε συνδυασμό με την μουσική τους κούραζε σε ορισμένα σημεία. Ωστόσο ξεχώρισε ο πολύ καλός μπασίστας καθώς και ο… ανασχηματισμός στη μπάντα με τον ντράμμερ τους να αναλαμβάνει τα φωνητικά και τον μπασίστα να παίρνει θέση πίσω από τα τύμπανα. Ωραία φάση.

Συνέχεια με την έκπληξη της βραδιάς τους Mohawk (MΟΧΩΚ). Την ευχάριστη έκπληξη δηλαδή καθώς το επιθετικό και δυναμικό punk της μπάντας με κέρδισε από τα πρώτα λεπτά. Πολύ καλοί και δεμένοι μεταξύ τους με τα φωνητικά αλλά και την μουσική τους να παραπέμπει αρκετές φορές σε Motorhead και τον αρχηγό Lemmy ενώ η διασκευή στο “Ace of Spades” ήταν ιδανική και απογείωσε ακόμα περισσότερο την εμφάνιση τους. Τους κρατάω στο μυαλό μου και περιμένω το επόμενο live τους.

Επόμενοι πήραν θέση στη σκηνή οι Kosmogonia για την metal όψη του lineup. Ακόμη μια πολύ καλή σκηνική παρουσία από τα παιδιά με την μουσική τους να κινείται σε πιο μοντέρνα thrash πλαίσια (νομίζω οι Metallica αποτελούν την βασική τους επιρροή) με αρκετές μελωδικές στιγμές και prog περάσματα. Αρκετά δουλεμένοι, πολύ καλός ο κιθαρίστας τους και παρά το ότι αποτελούν αρκετά νεοσύστατο σχήμα έβγαζαν εμπειρία πάνω στην σκηνή ενώ έκλεισαν δυναμικά το set τους με διασκευή στο “Roots Bloody Roots”.

Κλείσιμο λοιπόν με του Warship και καλοπαιγμένο heavy metal. Με την τεχνική του lead κιθαρίστα τους καθώς και του frontman – καπετάνιου της μπάντας να ξεχωρίζουν, οι Warship είναι από τις μπάντες που γουστάρεις να ακούς πίνοντας μπύρες. Έπαιξαν κομμάτια από τον δίσκο τους “Τhe First Wave” του 2010 και παρά το περασμένο της ώρας κατάφεραν να κλείσουν το live πολύ όμορφα δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Λίγο μετά τη μια όταν το πλοίο των Warship έδεσε και το πλήρωμα αποβιβάστηκε, πήραμε και εμείς το δρόμο της επιστροφής μετά από ένα ακόμη μουσικό ευχάριστο Σαββατόβραδο.

Photos:  Έφη Γιάννου

422