IRON MAIDEN: Artwork, tracklisting και πληροφορίες για το νέο album

Το πολυαναμενόμενο νέο, 16ο studio album των Iron Maiden “The Book Of Souls”, πρόκειται να κυκλοφορήσει παγκόσμια στις 4 Σεπτεμβρίου μέσω της Parlophone Records (BMG στις H.Π.Α.), 35 χρόνια μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1980, σε μια καριέρα που αποτυπώθηκε σε 90 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα.

Ηχογραφήθηκε στο Παρίσι με παραγωγό τον Kevin Shirley (Journey, Rush, Led Zeppelin, Dream Theater, HIM, Mr. Big και Europe μεταξύ άλλων) στα τέλη του 2014, με τις τελευταίες πινελιές που το ολοκλήρωσαν νωρίτερα τη χρονιά που διανύουμε. Η μπάντα αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον τραγουδιστή Bruce Dickinson να αναρρώσει πλήρως μετά από τις περιπέτειες της υγείας του και να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους για τη δημιουργία του νέου album.

Το artwork έχει επιμεληθεί ο Mark Wilkinson ο οποίος έχει δουλέψει και παλαιότερα με τους Maiden. Να σημειωθεί ότι το album αποτελείται από 11 κομμάτια συνολικής διάρκειας 92 λεπτών και είναι η πρώτη στουντιακή δουλειά που θα κυκλοφορήσει ως διπλός δίσκος. Η σύνθεση του δίσκου είναι επίσης πιο διαμοιρασμένη σε σχέση με τις παλαιότερες δουλειές τους, με τον Steve Harris (μπάσο) να συνυπογράφει 6 τραγούδια με τους κιθαρίστες των Maiden (Adrian Smith, Dave Murray, Janick Gers), με μια μόνο αποκλειστικά δική του σύνθεση. Επίσης είναι η πρώτη φορά μετά το “Powerslave” του 1984 που σε ένα album των Maiden υπάρχουν δυο συνθέσεις του Dickinson, με τη μια εξ αυτών να αποτελεί τη μεγαλύτερη σε διάρκεια που έχουν γράψει ποτέ, όπως επίσης και δυο τραγούδια τα οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Dickinson μα τον Smith.

Το album θα κυκλοφορήσει σε 2CD standard έκδοση, 2CD deluxe περιορισμένη έκδοση σε μορφή βιβλίου, τριπλή βινυλιακή έκδοση και το πλήρες tracklisting του “The Book Of Souls” είναι: 

1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27
7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01 

147