TEETHGRINDER: “Misanthropy”

Οργισμένο grindcore. Αυτές είναι οι πρώτες δύο λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούσεις το ντεμπούτο full – length των Ολλανδών Teethgrinder.

Mια μπάντα η οποία μετά το πολύ καλό EP “Hellbound” του 2013 και συνεχίζοντας στο ίδιο πετυχημένο μοτίβο κατέφερε να τραβήξει τα βλέμματα όχι μόνο του κόσμου αλλά και της Γερμανικής Lifeforce Records και να ενταχθεί στο δυναμικό της. Νομίζω πως αυτό και μόνο λέει πολλά. Με το grind τους και μέσω του εξαιρετικού “Misanthropy” δίνουν μια νέα πνοή στο συγκεκριμένο είδος και δείχνουν ξεκάθαρα πως αυτό πρέπει να ακούγεται.

Λυσσασμένο ενώ ταυτόχρονα δεν κρύβει την αγανάκτηση του απέναντι στη σαπίλα της κοινωνίας και του κόσμου. Αρκετές πιο mid – tempo στιγμές όπως το βαρύ κομμάτι “Rites of Sorrow” που προετοιμάζει για την επιθετικότητα που ακολουθεί μέσα από τα “Hope in Death”, “Death of the Individual”, “Medusa”, “Means to My End” και φυσικά την ολοκληρωτική κομματάρα με το φοβερό μπάσο “187”. Δεν υπάρχει ίχνος μονοτονίας καθώς μέσα από τις τσίτες του, το δυναμικό drumming και τις απεγνωσμένες κραυγές ξεχωρίζουν οι riffάρες, μπόλικες groove στιγμές και αρκετά πότε crust και πότε black στοιχεία. Και μαζί με ένα πολύ καλό εξώφυλλο το “Misanthropy” είναι έτοιμο να κερδίσει τους οπαδούς του στερεώματος σε ολόκληρο το κόσμο.

Ένας δίσκος που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ για κανένα λόγο να διακόψεις την συνεχόμενη ροή του. Πάτα το play και άσε αυτό να σε παρασύρει στην οργή του.

Το μέλλον ανήκει στους Ολλανδούς και πανάξια βρίσκονται σε περιοδείες στο πλευρό σχημάτων όπως οι Terrorizer, Napalm Death, Anaal Nathrakh και Vader.

460