BLACKDRAWN: “Blackdrawn”

Όταν βλέπω περιγραφή modern metal, είμαι επιφυλακτικός!

Αλλά το περιεκτικό δελτίο τύπου με καθησυχάζει, αφού διαβάζω πως τους Blackdrawn απαρτίζουν μέλη της ευρείας rock σκηνής της Θεσσαλονίκης από συγκροτήματα όπως Less Than Human, Hail Spirit Noir και Personality Crisis.

Το digipak CD που έχω στα χέρια μου είναι πολύ περιποιημένο με το στίχους στο βιβλιαράκι και ένα όμορφο εξώφυλλο αφαιρετικής τέχνης, σχεδιασμένο από τον κύριο Gustavo Sazes (Arch Enemy, Kamelot, Morbid Angel).

Η μουσική όντως είναι μια μοντέρνα έκφανση του metal, με περισσότερο βασισμένο στα σουηδικά πρότυπα των In Flames και Soilwork, και λίγο από αμερικάνικο αντρικό metalcore τύπου Machine Head.

Κιθαριστικά sοlo και δίκασα τύμπανα υπάρχουν σχεδόν παντού σε κομμάτια που χρησιμοποιούν τα πλήκτρα σαν σκεπή καμιά φορά, με μια φωνή πολύ καλά στερεωμένη και στα γρέζια και στα μελωδικά και με αξιόλογη προφορά της ξένης γλώσσας.

Δεμένη και σφικτή παραγωγή, καλοκουρδισμένη μηχανή και όμορφα κομμάτια σαν τα “Blackdrawn skies” όπου συμμετέχει και ο Petros Christo (Firewind) με το μπάσο του, “Hearts Turning Black” (μου φέρνει στο μυαλό κάτι από Amorphis),  “What I Am” και “Eradication Theme”.

Η Θεσσαλονίκη για μια ακόμη φορά μας προσφέρει κάτι αξιόλογο!

440

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.