IN UTERO CANNIBALISM: “Butcher While Others Obey”

H αλήθεια είναι πως από τον τίτλο και από αυτό το αρρωστημένα όμορφο εξώφυλλο προέβλεπα μακελειό.

Και οι υποψίες μου βγήκαν αληθινές, Γιατί το τέταρτο full – length των deathsters μαστόρων In Utero Cannibalism θερίζει, ξεσβερκιάζει και αναδύει τόνους κτηνωδίας.

Στο “Butcher While Others Obey” η μπάντα ανεβάζει τις ταχύτητες ακόμα περισσότερο μπολιάζοντας στο death metal τους αρκετά thrash στοιχεία όπως αυτά τα τσιτωμένα riff που διαχέουν τον δίσκο. Τα τύμπανα για ακόμα μια φορά πυροβολούν χωρίς έλεος ενώ τα φωνητικά από την πρώτη στιγμή δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης και σε καταπίνουν ολόκληρο.

Κομμάτια όπως τα “Silent Abuse”, “Exile”, το ομότιτλο, “Prevail” (το οποίο μου θύμισε έντονα το “Societas Satanas” από Thou Art Lord ειδικά στο refrain), “In Cold Despair” και “Solitude Eternal” ξεχωρίζουν με την μια, κολλάνε στο μυαλό σου και θα τα ακούς μέχρι και στον ύπνο σου ενώ δεν λείπουν φυσικά και οι “μες στη μάπα” death κανονιές όπως τα “Dawn of Devotees”, “For Those Who Defy” και “Vile Blessings”. Ένα όμως είναι αυτό που δεν γίνεται να αρνηθείς.

Το “Butcher…” είναι μια ατόφια old school death κυκλοφορία με καμία όμως τάση παρελθοντολαγνείας και αποτελεί ίσως οτι πιο μεστό και ολοκληρωμένο έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής η μπάντα. Ένας δίσκος ωδή, σύμφωνα με του ίδιους, σε όσους εμπνεύσανε το σχήμα και κράτησαν ζωντανή τη φωτιά του ακραίου ήχου.

Ο υπέρτατος κανιβαλισμός δια χειρός In Utero Cannibalism. Λεπτό και σφυροκόπημα.

“Punishment is the highest of the penalties. Punishment is mandatory. Punishment is necessary. Punishment is death…”

508