Adolf Plays the Jazz Live @ Six D.O.G.S.

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

“Tinder” CD Launch w/ Blame the Trees
Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 21:30
Είσοδος: 6 ευρώ (με CD)

Με απαράμιλλη δισκογραφική συνέπεια, οι Adolf plays the Jazz συμπλήρωσαν φέτος 10 χρόνια από το πρώτο τους EP. Από το 2005 μέχρι σήμερα μετρούν 5 albums και 5 ΕPs, με τελευταίο το φετινό “Tinder”.

Το υπερφορτωμένο κιθαριστικό post-rock, το shoegaze, οι noise απολήξεις, τα πολλά delays και το έντονο κινηματογραφικό feeling βρίσκει στο “Tinder” τους Adolf Plays the Jazz στην πιο σκοτεινή εκδοχή τους, να προσπαθούν να ντύσουν με ήχους την σημερινή συλλογική απόγνωση και αλλοτρίωση των “ενοίκων” ενός εφήμερου και ολοένα πιο ασφυκτικού αστικού περιβάλλοντος.

Και κάπως έτσι επιστρέφουν για άλλη μια φορά στο six d.o.g.s. για να παρουσιάσουν το νέο τους album αλλά και παλιότερα κομμάτια την Παρασκευή 26/6, μαζί με τους Blame the Trees.

Οι Blame the Trees είναι μία πενταμελής ατμοσφαιρική rock μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2011, με επιρροές που κυμαίνονται από το trip-hop έως το post-rock. Τον Δεκεμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο “Synapses”.Η είσοδος στο live περιλαμβάνει το νέο album των Adolf Plays the Jazz, “Tinder” σε cd ενώ θα κληρωθούν και 3 επετειακά box-sets που περιλαμβάνουν ολόκληρη την δισκογραφική πορεία τους (5 albums και 4 eps).

Adolf Plays the Jazz Bio [Post-Rock / Shoegaze]

Οι Adolf Plays the Jazz δεν έχουν καμία σχέση με τον φασισμό. Η δισκογραφική τους πορεία ξεκινά πριν 10 χρόνια αν και ουσιαστικά το σχήμα ξεκινά το 2002. Το πρώτο κομμάτι που βγήκε με το όνομα Adolf Plays the Jazz δημιουργήθηκε ωστόσο το 1998 (το κομμάτι είναι το Frank Zappa Needs Haircut που αργότερα συμπεριλήφθηκε στο “Muzzle the Birds ep” του 2005.)

Η πρώτη κυκλοφορία έρχεται το 2005 με το “Cognac or brandy ep”. Η μουσική κατεύθυνση έχει σαφείς αναφορές στην post-rock σκηνή αλλά και τα soundtracks, κάτι που γίνεται ακόμα πιο εμφανές από τη χρήση samples από ταινίες (Lynch, Tarantino, Felini, Godard κ.α.). Η επόμενη κίνηση θα είναι η κυκλοφορία ενός ep με κομμάτια που δεν είχαν κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια (1998-2005) με τον τίτλο “Muzzle the Birds ep “. Το 2006 είναι η σειρά για το πρώτο full length album με τίτλο “Art Brokolo” το οποίο έχει αρκετές αναφορές σε πιο σκληρό αλλά και πιο progressive ήχο. Επίσης την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και μια συλλογή με κομμάτια από όλες τις προηγούμενες κυκλοφορίες με τίτλο “Another Slice?” η οποία μοιράστηκε αποκλειστικά στο live των Red Sparrowes στην Αθήνα εκείνης της χρονιάς.

Το “Melt ep” και το δεύτερο album , “Day 4 / Urban Fiction Part 1” που κυκλοφορούν μες στο 2007 είναι μέρη ενός tribute στην ζωή στις πόλεις με το δεύτερο κυρίως να αποτελεί το πρώτο μέρος ενός concept όπως φαίνεται από τον τίτλο του. Το “Melt ep” έχει μια πιο ηλεκτρονική/trip-hop προσέγγιση στις συνθέσεις με λούπες και samples. Το 2008 θα προστεθεί στην δισκογραφία των Adolf Plays the Jazz το “Stealth ep”, ενώ ένα χρόνο μετά έρχεται και το 3ο album με τίτλο “Dirty Waters” και αρκετά σκληρότερο ήχο επηρεασμένο από το post-metal πάντα περασμένο μέσα από τις κινηματογραφικές εμμονές μας.

Η μπάντα θα κάνει μια μικρή διακοπή και για τα 3 επόμενα χρόνια δεν θα κυκλοφορήσει κάτι, θα πραγματοποιήσει όμως τις πρώτες live εμφανίσεις της. Η πρώτη μάλιστα με τους Αμερικανούς Caspian στο An Club ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις του 4ου album της. Έτσι το “Form Follows Function” είναι πλέον έτοιμο για να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2012. Θέμα του η αρχιτεκτονική και η πολεοδομία των σύγχρονων μεγαλουπόλεων και το πως αυτές επιδρούν στον ψυχισμό και στην συμπεριφορά των πολιτών. Μουσικά βρίσκεται λιγότερο κοντά στο post-rock αλλά και τους σκληρότερους ήχους. Σαφώς με ταξιδιάρικη διάθεση και με μια πιο ambient προσέγγιση στους ήχους.

Θα χρειαστεί άλλη μια 3ετής δισκογραφική διακοπή, με πολλά ωστόσο live σε όλη την Ελλάδα, εώς ότου ολοκληρωθεί το 5ο κατά σειρά album. Η σύνθεση έχει αλλάξει με τα πνευστά (τρομπέτα-σαξόφωνο) να χουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της. Το “Tinder” το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding καμπάνιας είναι σαφέστατα το πιο σκοτεινό και θορυβώδες δημιούργημα της μπάντας μέχρι σήμερα, επηρεασμένο φυσικά και από το δυσοίωνο κοινωνικό-πολιτικό σκηνικό που βρίσκεται η χώρα. Οι αγχωτικοί και αλλόκοτοι κόσμοι που χτίζουν οι Ρομάν Πολάνσκι και Tερι Γκίλλιαμ δίνουν αυτή τη φορά φωνή στις επί το πλείστον instrumental συνθέσεις τους.

Το “Tinder” όπως και όλη η δισκογραφία των Adolf Plays the Jazz βρίσκεται ελεύθερο για λήψη στο Bandcamp της μπάντας.

Ο τρόπος διάθεσης της μουσικής μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την ελεύθερη διακίνηση, την χέρι με χέρι ανταλλαγή και την στόμα με στόμα διάδοση της. Αυτός θα είναι και ο τρόπος διάθεσης όλου του υλικού που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα αλλά και αυτού που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον υπό το όνομα Adolf Plays the Jazz.

bandcamp : http://adolfplaysthejazz1.bandcamp.com/
site : adolfplaysthejazz.weebly.com
facebook : http://www.facebook.com/Adolfplaysthejazz
mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

190