2 SMOKING BARRELS 3 YEAR ANNIVERSARY PARTY: Mother of Millions, Six For Nine, Need, Semen of The Sun, Void Droid, Anal Veritas, 7odds (28/05/15) Six Dogs

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες “είμαι κουρασμένος” και τέτοια. Οι δύο αγαπημένοι ραδιο-εγκληματίες, Χάρης Ζερβός και Κυριάκος Παλίλης είχαν γενέθλια κι έτσι, σαν μαγεμένος από αυλό σήκωσα το ταλαιπωρημένο από την οδοιπορία κορμί και κατέβηκα στο εορταστικό κλίμα του Six Dogs.

Κόσμος αρκετός από νωρίς έξω, παρότι είχε φάει την ξενέρα της Μαγιάτικης νεροποντής (παραλίγο να έρθει ο Νώε να μας μαζέψει) και του κλειστού κήπου του Six Dogs, λόγω ηλεκτρολογικών καταστροφών. Κουμάσια πολλά, φάτσες γνωστές, μπάντες που έπαιζαν και μπάντες που έβλεπαν και άνθρωποι που στηρίζουν όλους εμάς που ασχολούμαστε με αυτό το τέλειο που ονομάζεται μουσική.

Εραστής της τέλειας, ως την τελευταία λεπτομέρεια, οργάνωσης, ο Χάρης Ζερβός είχε μοιράσει καρτελάκια σε όλους όσους για όποιο λόγο συμμετείχαμε στο εγχείρημα τους. Press για μένα λοιπόν, και είσοδος στο Six Dogs για να ξεκινήσει το πάρτι με τους 7odds.

Πολύ όμορφο garage, πολύ δεμένο σχήμα με καλές συνθέσεις, χρήση theremin και έναν κιθαρίστα τεράστια μορφή (λες και βγήκε από το Home Alone), να είναι καθήμενος λόγω κάποιου δυστυχήματος (περαστικά και σταδιάλα στον Macauley Calkin που σε παγίδευσε και τσακίστηκες). Δεύτερη φορά που τους είδα και μπορώ να πω πως κάθε φορά έχουν όλο και περισσότερο πάθος στο παίξιμο τους.

Αγαπημένοι οι Anal Veritas, με τον κοντούλη Θανάση στα φωνητικά να κοιτά από ψηλά με παλιές και νέες συνθέσεις και ένα κιθαρίστα, που ένεκα μπαρμανιλικίου στο χώρο, δούλευε όλη νύχτα (ποιος θα μας βάλει τις μπίρες ρε;). Το δέσιμο τους ήταν κάτι που θεωρούσα δεδομένο και η ύπαρξη τους εκεί επιβεβαίωσε ότι είχα στο μυαλό μου. Περιμένω πως και πως να βγει το βινυλιάκι του “Estrella” και λάμψει λαμπρό το άστρο τους. Όχι δεν παίζουν stoner, δεν έχουν σταθερό στυλ, κάνουν την καύλα τους και κάνουν καλά! ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!

Με δύναμη και ένταση και πολύ κίνηση στη σκηνή ήρθαν οι Void Droid, όντας η μοναδική εκτός Αθηνών μπάντα. Οι Πατρινοί τα έδωσαν όλα, έπαιξαν δυνατά το σπαρταριστό τους heavy rock που τους έχει φέρει κατά καιρούς σε πολλά χείλη. Βαριά riff, ωραία σκηνική παρουσία για μία από τις νέες ελπίδες της εγχώριας σκηνής και στη συνέχεια το τρίο των Semen of The Sun.

Δηλώνω μεγάλος fan του hard rock ‘n’ roll τους πρώτα απ’ όλα. Η μουσική τους αναβλύζει από τους αγαπημένους μου Hellacopters, στη σκηνή σπαρταράνε σαν ψάρια που βρεθήκαν στη λάθος πλευρά της επιφάνειας. Έχοντας βγάλει πέρσι τη δισκάρα “Those Pills”, η μεστή και γεμάτο βαρβατίλα μουσική τους πήρε φόρα και σκάει στη μάπα των ανύποπτων rockers που διστάζουν να αποδεχθούν το μεγαλείο τους. Κάποιες ψιλοατυχίες με τα μικρόφωνα ήταν μηδαμινές για να τους βγάλουν εκτός τροχιάς.

Όταν έπεσε η πρώτη νότα του κιθαρίστα των Need, αμέσως διακρίνει κανείς το πόσο πιο επαγγελματικά είναι το ηχητικό τους κομμάτι στημένο, μιας που το απαιτητικό Pain of Salvation style, προοδευτικό metal τους, θέλει ακρίβεια και καθαρότητα για να ακουστεί. Πειστικοί στο παίξιμό τους, κρατάνε σε μόνιμο ενδιαφέρον ακόμα κι έναν σαν και μένα, που η σχέση του με τους Dream Theater είναι όπως με το μακιγιάζ, με ένα μπάσο που οδηγούσε τους τυφλούς στο φως ήταν ίσως, η πιο δυνατή στιγμή του τρίτου πάρτι των αγαπητών μας φίλων.

Τους Six For Nine δεν τους είχα δει και ακούσει πριν ετούτο το event και αν και είχαν σαπούνι στο merchandise (πόσο μπροστά;) με έκαναν να δείξω ενδιαφέρον και να σταματήσω να περιφέρομαι και να μιλάω σε διάφορους και να διακρίνω τα ‘90s alternative metal ξεσπάσματα, το sabbath-ικό τους θεμέλιο και την προοδευτικής τάση των Deftones. Ένα κράμα πολύ όμορφο και δυνατό ζωντανά με τον πρώην drummer των Septic Flesh, Fotis Bernado στα φωνητικά να δίνει τη σκυτάλη στο δίδυμο του 2 Smoking Barrels που ανέβηκαν να χαιρετήσουν τον πολύ κόσμο του πάρτι και να ευχαριστήσουν όσους στηρίζουν το θέμα (ευχαριστούμε πολύ για την αναφορά, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάνουμε, καθώς αμοιβαία η εκτίμηση).

Το τέλος (όχι του κόσμου ευτυχώς), ήρθε με την ύστατη συμμετοχή των Mother of Millions. Kαι ο δικός τους ήχος άψογος με τον μοναδικό κύριο Προκοπίου (μέλος των Poem) στα φωνητικά και μουσική κοντά σε εκείνη των Need, αλλά έχοντας πιο σκληρές αποκλίσεις κατά στιγμές.

Απόλυτη επιτυχία σε ένα ακόμη party 2 Smoking Barrels (να ακούς ρε στο Rockha Radio κάθε Σάββατο 16:00-18:00) και θέλω και από εδώ να ευχηθώ να τα χιλιάσουν (να τους βαλσαμώσουμε εν ανάγκη πάνω από κάποιο τζάκι) και να ζητούν τη στήριξή μας. Ολόψυχα λοιπόν, το Rockway.gr τους εύχεται Χρόνια Πολλά!

photos: Χριστίνα Αλώση

384

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.